Unicum: koop je Renault T online
| 21:20 | Korneel Luth

Unicum: koop je Renault T online

Een unicum in de truckwereld: vanaf nu kun je je Renault T online bestellen.

Een Europese primeur 24 september tijdens een pers-presentatie in Utrecht. Renault Trucks Nederland lanceert een webwinkel voor trucks.

Stel je voor, je bent eigenrijder, of een kleine transportonderneming en je hebt eigenlijk gewoon snel een nieuwe trekker nodig.

In plaats van een tijdrovend onderhandelingstraject met één of meerdere dealers aan te gaan, kun je bij Renault online een leasecontract voor een echte truck afsluiten voor een looptijd van drie jaar. Levertijd: drie tot vier weken, en je kunt natuurlijk ook meer dan één truck bestellen.

Unicum: koop je Renault T online
Hij staat binnen vier weken op de dam.

Renault lanceert de truck-webwinkel als bloedserieus experiment. “De praktijk gaat voor ons bewijzen hoe succesvol de webwinkel is”, zegt Charles Engelaar van Volvo Group Nederland, waar Renault Trucks onder valt.

“We hebben er veel vertrouwen in. Daar zijn verschillende redenen voor. We bieden de Renault T-Drive aan, een truck waarvan we merken dat vervoerders hem willen.”

“Uiteraard zijn er enkele keuzes te maken, maar wat vast staat is de termijn van het contract: 36 maanden, ofwel drie jaar. Daarna nemen wij de truck weer terug. Die periode is redelijk risico-vrij en de bedragen staan vast, ook qua verzekering als er bijvoorbeeld een keertje schade wordt gereden.”

Uiteraard gaat deze aanpak recht in tegen het gebruikelijke onderhandelings-traject met de dealer. Er valt geen korting meer te bedingen of scherpe prijs af te dwingen. Engelaar: “Dat hele traject kost veel tijd, iets wat de kleinere transportondernemer vaak niet heeft. Wij gaan meteen naar de juiste prijs.”

Zes pilaren

Het Renault E-commerce-project (de truck-webwinkel) bestaat uit zes pilaren:

  • Snelle levering (drie tot vier weken)
  • One size fits all (430 pk of optioneel 460 pk T-Drive)
  • Fixed operating costs van 1.550 euro (in een leasecontract voor 36 maanden, 120.000 km/jaar)
  • Online te bestellen
  • TomTom Bridge navigatie (incl. connectiviteit met eigen bedrijfssoftware)
  • Altijd één van de 47 dealers in de buurt

T-Drive promotie met Eline de Vries

Het Renault Trucks E-commerce-project wordt groots gepresenteerd op de BedrijfsautoRAI maar voor die tijd komt er een speciale Renault T-Drive bij een aantal Nederlandse transportbedrijven langs.

Nog specialer is de chauffeur, beter gezegd: de chauffeuse van de T-Drive. Dat is namelijk Eline de Vries. Zij gaat de truck en de webwinkel in de aanloop naar de BedrijfsautoRAI promoten op Facebook en Twitter

Unicum: koop je Renault T online
Eline de Vries gaat de komende weken op pad met de Renault T-Drive.

 

Klik hier voor alle Renault-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie