Keuze tunnel haven Rotterdam nog open
| 12:52 | Truckstar Redactie

Uitstel Blankenburgtunnel

Een klap voor het transport en de regio Rotterdam: De Tweede Kamer wil de Blankenburgtunnel controversieel verklaren.

Nu het kabinet is gevallen willen de meeste partijen de zogeheten Westeklijke Oeververbinding niet meer behandelen; een nieuw parlement moet er mee aan de gang, na de verkiezingen, met alle vertaging, of kans van niet doorgaan van dien.

VVD en CDA willen wel door
Alleen de VVD en het CDA willen de behandeling van het onderwerp niet uitstellen. “Dit moeten we bespreken in plaats van de hete aardappel vooruit te schuiven”, vindt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. “Dit is iets wat we absoluut niet willen”, aldus VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, beiden op Nu.nl.

PVV draait
Vreemd genoeg was de PVV altijd voorstander van de Blankenburgtunnel. De partij is nu als een blad aan een boom omgedraaid. “Die hebben nog iets uit te leggen in de regio”, zegt Aptroot dan ook.

Minister Melanie Schultz van Haegen koos voordat het kabinet viel voor de Blankenburgtunnel, in plaats van het alternatief: de Oranjetunnel. Die laatste zou een stuk westelijker komen te liggen. Het CDA hielp de minister toen aan een meerderheid in de Tweede Kamer, hoewel die partij in eerste instantie de Oranjetunnel als beste alternatief had aangemerkt.

Afbeelding: De twee varianten van de Westelijke Oeververbinding met links de Oranjetunnel en rechts de Blankenburgtunnel.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie