Twintigste Festival op Assen
| 15:51 | Truckstar Redactie

Twintigste Festival op Assen

Opnieuw vieren we een jubileum, want we staan dit jaar met het Truckstar Festival voor de twintigste keer op het TT Circuit in Assen.

De eerste editie van het Truckstar Festival werd georganiseerd in 1981 en vond plaats in de Groenoordhallen in Leiden. Twee jaar later verhuisde het festival naar het beroemde circuit van Zandvoort.

Daar was uiteraard veel meer ruimte, maar na een aantal fantastische jaren bleek het Truckstar Festival ook op Zandvoort uit zijn jasje gegroeid te zijn. De organisatie besloot om de tafel te gaan zitten met de mensen van het TT Circuit in Assen.

TT Circuit
Hier, op dit prachtige circuit, streek Truckstar in 1992 voor het eerst neer. De rest is geschiedenis, zullen we maar zeggen. Het circuit en de paddock bieden plaats aan maar liefst tweeduizend trucks. Ieder jaar trekt het festival rond de zestigduizend bezoekers, en ook voor hen is alle ruimte.

Overigens verloopt ook de samenwerking met de provincie Drente, gemeente Assen en het plaatselijke openbaar vervoer uitstekend.

Rechte stuk, baan en paddock
Op het rechte stuk van het TT Circuit, voor de hoofdtribunes, zijn alle spectaculaire demonstraties, bekendmakingen en uitslagen te zien. Langs de baan staan alle ingelote trucks opgesteld en op de paddock vind je ieder jaar de mooiste klassieke trucks, showtrucks, bergingstrucks, special paint-trucks en natuurlijk de auto’s die meedoen aan de verkiezing voor de Mooiste Truck van Nederland. Daarnaast is er een chauffeursmarkt en braderie op de paddock, evenals een groot podium voor de Hollandse Avond.

Lange geschiedenis
Het circuit zelf heeft een lange geschiedenis. In de jaren tussen 1925 en 1955 werden er al motor-races gehouden op verschillende weg-circuits in de omgeving van het huidige circuit. In 1955 werd het huidige TT Circuit gebouwd, dat pas in 2006 een grote aanpassing kreeg. Ieder jaar vindt op de laatste zaterdag van juni de Dutch TT plaats.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie