Meer aangiftes transportcriminaliteit
| 13:43 | Truckstar Redactie

TVM waarschuwt voor bendes

Transportverzekeraar TVM waarschuwt voor ladingstelende Albanese en Roemeense bendes.

TVM signaleert een patroon in België dat zich mogelijk uitbreidt naar omringende landen, waaronder Nederland. Het gaat om Albanese en Roemeense ladingdieven, die een geraffineerde manier van ladingdiefstal hebben ontwikkeld.

Albanezen
Rondtrekkende bendes Albanesen verkennen verschillende parkings met personenwagens en hebben contact met handlangers in een tweede voertuig. Dit is een bestelwagen of lichte truck.

Deze wagen wordt geparkeerd naast voor de ladingdieven interessante trucks, en men gaat ‘staan voor de nacht’. In de loop van de nacht komen de dieven echter in actie en laden ze goederen over van de truck naast hen naar het eigen voertuig.

De luxe-auto’s die gebruikt worden voor het verkennen zijn veelal voorzien van Engelse kentekenplaten. De auto’s zijn gekocht in Engeland voor de export, maar staan op niemands naam en rijden onverzekerd rond. Diverse Albanesen zijn al gearresteerd.

Roemenen
De Roemeense bendes werken op vergelijkbare wijze. Zij maken gebruik van Engels en Frans gekentekende voertuigen, eveneens niet ingeschreven, noch verzekerd. Roemenen maken overigens ook gebruik van zwaardere trucks om gestolen lading in over te laden. Daarnaast stelen ze ook diesel.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie