Tijdelijk extra camera’s op de B35 bij Herzel
| 15:42 | Truckstar Redactie

Tijdelijk extra camera’s op de B35 bij Herzel

Autohof Herzel aan de B35 is naar eigen zeggen het oudste Autohof in Duitsland. Binnenkort maakt de Duitse omroep SWR een documentaire over de aanlegplaats die zijn oorsprong kent in 1950.

De opnames voor het programma ‘Landesschau unterwegs’ vinden plaats tussen 6 en 18 februari. De omroep wil voor de documentaire graag chauffeurs spreken die bijzondere herinneringen aan de ruim 60 jaar oude pleisterplaats koesteren. Daarnaast zal de Duitse documentaire gaan over ontwikkelingen en ervaringen in het chauffeursbestaan in het algemeen. 

Ook voor veel Nederlandse chauffeurs is Herzel een bekende aanlegplaats. Kijk dus niet op wanneer je er in de genoemde periode een cameraploeg tegen het lijf loopt. SWR meldt dat er tevens gefilmd wordt bij het nabijgelegen Autohof Karlsdorf. Je vindt Autohof Herzel aan de B35 tussen Bruchsal en Bretten (Afslag 42 van de A5).

Oude documentaire
Met enig speurwerk vonden we een documentaire uit de beginjaren van Autohof Herzel. Deze zwart-wit video uit 1956 kun je hieronder bekijken.

Wie herkent de trucks in het filmpje?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie