Technische Unie
| 13:01 | Robert Servaas

Technische Unie tekent voor 125 Atego’s

Technische Unie heeft onlangs een raamovereenkomst met Mercedes-Benz Trucks getekend. Daarmee committeert de technische groothandel zich aan de afname van 125 Mercedes-Benz Atego’s in vijf jaar tijd.

Samen met Mercedes-Benz Trucks en vaste mobiliteitspartner Wensink Automotive tekende Technische Unie de overeenstemming waarmee het wagenpark in de komende vijf jaar wordt vervangen en waar nodig wordt uitgebreid. Het gaat om de tien- en twaalftons Atego distributietrucks die al jaren het gezicht van de vloot zijn. Wagenparkbeheerder Willem Kooijman: “De betrouwbaarheid en de aantrekkelijke kilometerkostprijs zijn terugkerende punten waarop de Atego scoort. Met een brandstofverbruik van gemiddeld 1 op 5,2 doen deze Mercedessen het echt heel netjes in dit werk met veertig tot vijftig stops per dag.”

Naar verwachting zal het overgrote deel van deze raamovereenkomst bestaan uit de tientons variant, de Atego 1018. Voor de fijnmazige distributie van installatiematerialen zijn de Atego’s voorzien van een vaste opbouw met laadbak, stellingen in het kopschot, beugels voor lange materialen en een klaptrap voor het in- en uitstappen. Naar verwachting rijden de Atego’s op jaarbasis gemiddeld 35.000 kilometer.

“Wij hopen dat systemen als de Mirrorcam en Sideguard Assist ook beschikbaar komen voor de Atego.”

Veiligheid
Voor het comfort van de chauffeur is iedere Atego standaard uitgerust met airconditioning, automaat en cruisecontrol. Maar voor de distributie-inzet hecht Technische Unie ook veel waarde aan veiligheid. De Atego’s worden daarom altijd voorzien van Lane Keeping Assist, Afstandsregeling, Active Brake Assist en een camerasysteem aan zowel voor- als achterzijde. “Wij hopen dat systemen als de Mirrorcam en Sideguard Assist ook beschikbaar komen voor de Atego”, stelt Kooijman. “Daar zijn wij zeker in geïnteresseerd.”

Technische Unie
Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen en het bedrijf heeft door heel het land 37 vestigingen, 22 overslagpunten en 2 distributiecentra. Dagelijks levert Technische Unie installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, sanitair, gereedschap, verwarming, klimaattechniek en industrie. Met het one-stop-shopping-concept ervaren klanten veel gemak. Voor de levering maakt men gebruik van een truckwagenpark van 190 eenheden waarvan 175 door Mercedes-Benz zijn geleverd. Men streeft ernaar 98% van de voor 20.00 uur bestelde goederen de volgende dag te leveren op de plaats en tijd die de klant wenst.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie