Team De Rooy
| 08:35 | Arjan Olsthoorn

Team De Rooy met vier trucks aan de start van Dakar 2022

Team De Rooy komt aan de start van de Dakar Rally 2022 met vier nieuwe trucks, met een volledig Nederlandse line-up, verdeeld over twee teams.

Petronas Team De Rooy Iveco bestaat uit Janus van Kasteren jr, Hans Stacey en Mitchel van den Brink. Mammoet Team De Rooy Iveco wordt vertegenwoordigd door Martin van den Brink. Met deze sterke samenstelling, een mix van ervaring en jong talent, wil Team De Rooy een serieuze gooi doen naar de podiumplaatsen in Saoedi-Arabië.

Emotionele periode

De terugkeer van Hans Stacey – na vijf jaar afwezigheid – en de komst van Martin van den Brink in het team mogen gerust als verrassend worden bestempeld. Daar ging een roerige en emotionele periode aan vooraf. Met Van Kasteren en Van den Brink junior, en Ton van Genugten en Federico Villagra was de bezetting aanvankelijk rond.

Het tragische overlijden van Ton van Genugten sloeg zowel fysiek als mentaal een groot gat. Rond dezelfde periode werd duidelijk dat de Argentijn Federico Villagra zich moest terugtrekken. Gerard de Rooy nam daarop contact op met Martin van den Brink.

‘Kans niet laten lopen’

“Ik werd gevraagd om voor het team te rijden na het overlijden van Ton. Ik vond het verzoek emotioneel, maar ook eervol”, zegt de 51-jarige Van den Brink. “Deze kans kan ik niet laten lopen. Naast het fabrieksteam van Kamaz is De Rooy het team met de meeste ervaring.”

Dat zijn zoon Mitchel al deel uitmaakte van Team De Rooy is een leuke bijkomende reden voor Van den Brink. “Het is zowel voor mij als voor mijn zoon een mooie kans voor de toekomst. De Rooy geeft jonge rijders als Mitchel, maar ook Janus van Kasteren een kans. Dat is prachtig. Ik wil ook verder kijken en Mitchel krijgt de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen.”

Mammoet Rallysport

Martin van den Brink vormt het ‘oranje team’ binnen Team De Rooy en komt aan de start onder de vlag Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco, met de Iveco Powerstar. Hij wordt aan boord bijgestaan door navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen. Janus van Kasteren jr, Hans Stacey en Mitchel van den Brink vormen het ‘groene team’, onder de vlag Petronas Team De Rooy Iveco.

Hans Stacey had in een eerder stadium al eens geïnformeerd bij zijn neef Gerard de Rooy of er een Powerstar ‘over’ was. “Dat was toen niet het geval, maar na de afmelding van Villagra wel. Het is een onverwachts leuke ontwikkeling om in drie continenten de Dakar te kunnen rijden.”

Dakar2022

Preproloog

Het voltallige team als voorbereiding op de Dakar Rally 2022 met alle vier de wedstrijdtrucks testen in Marokko. Op 20 november aanstaande worden team en trucks gepresenteerd aan het publiek op de Dakar Preproloog op het Landgoed Duynenwater (het voormalige E3-strand) in Eersel. Uiteraard zijn wij daarbij ook aanwezig.

1 Reactie
  1. Het ontvallen van Tony van Genugten was..en is bikhard…zo gebeuren ongelukken niet alleen in de sport die eigenlijk gevaarlijker is dan dagelijks leven….maar morgen is ook weer daar..hoe hard ook!

    STACEY is weer van de partij!!…dat vind ik mooi…ik herinner me je zege nog met M.A.N!…

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie