Stille MAN's voor Bentvelzen
| 16:56 | Truckstar Redactie

Stille MAN’s voor Bentvelzen

Bentvelzen Transport uit Alphen aan de Rijn heeft zes stille nieuwe MAN’s in gebruik genomen.

Het gaat om vijf TGS 4×2 trekkers met 360 pk en één TGS 6×2 motorwagen met 320 pk, alle in Euro 5 EEV-uitvoering. Tegelijk met de aflevering van de trucks nam Bentvelzen enkele stille Heiwo koel/vriesopleggers in gebruik, die net als de opbouw van de motorwagen aan de PIEK-norm voldoen.

Vervanging Euro 3
De nieuwe trucks vervangen Euro 3 auto’s met een roetfilter. “Steden controleren steeds strenger op de milieuregels en in ons werk kun je niet altijd kiezen voor de auto die op een bepaalde klus wel of juist niet ingezet kan worden”, aldus de broers Peter en Kees Bentvelzen die de dagelijkse leiding van het bedrijf hebben.

“Alles moet inzetbaar zijn en zeker nu de regels rond Euro 3 met roetfilter scherper worden, is het praktischer daar alvast op vooruit te lopen.”

MAN’s
Het transportbedrijf werd in reeds in 1957 opgericht en ongeveer de helft van het wagenpark bestaat uit MAN’s. Ongeveer de helft van de transportactiviteiten die Bentvelzen dagelijks verricht, is in opdracht van supermarktketens. Voor het overige transport gaat het om containers en stukgoed.

“Als werkgever rusten wij de auto’s met de nodige extra’s uit om onze chauffeurs daarmee ook een goede werkplek te bieden. Wij rijden met nogal wat auto’s in de kleuren van onze relaties en ook op dat punt is het goed wanneer je met aansprekend materieel rijdt”, aldus de heren Bentvelzen.

Foto: De nieuwe TGS-motorwagen en één van de nieuwe TGS-trekkers van Bentvelzen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie