Stijgende lijn truckregistraties-
| 17:15 | Truckstar Redactie

Stijgende lijn truckregistraties-

Het aantal nieuwe trucks dat in de eerste acht maanden van dit jaar op de weg is gekomen, ligt dertig procent hoger dan het aantal registraties in dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit gegevens van het RAI Data Centrum. Opmerkelijk genoeg gingen Ginaf en Terberg achteruit, van 83 naar 52 trucks voor Ginaf, en van 41 naar 33 trucks voor Terberg. De zeven grote Europese truckbouwers lieten allen een groei zien.

Ruim 8200 nieuwe trucks op kenteken
In de eerste acht maanden van dit jaar werden ruim 8200 nieuwe trucks op kenteken gezet, tegen bijna zesduizend dezelfde periode een jaar eerder. Aangezien de levertijden nog altijd kort zijn, vooral bij losse trekkers, betekent dit dat er nog altijd geïnvesteerd wordt door transportbedrijven. Dit, ondanks steeds duurder wordende diesel, de Eurocrisis, zware Oostblok-concurrentie en Oostblok-constructies, en zorgen over de Europese economie.

Marktleider DAF
Marktleider in Nederland is DAF met 2449 afgeleverde trucks en een sterk dalend marktaandeel van 27 procent. In de eerste acht maanden van 2010 was dit namelijk nog 37 procent, met 2228 trucks.

Scania slaat grote slag
Scania heeft met 1863 trucks en een marktaandeel van 23 procent Volvo van de tweede plaats verdrongen. Scania verdubbelde het aantal registraties ten opzichte van 2010. In de eerste acht maanden van dat jaar kwam het marktaandeel nog op vijftien procent uit.

Volvo
Volvo staat nu op de derde plaats met 1598 registraties in de eerste acht maanden van dit jaar. Dit levert het merk een marktaandeel van negentien procent op, waarmee het nu wel een groter stuk van de taart in handen heeft dan vorig jaar. In dezelfde periode een jaar eerder werden 951 nieuwe Volvo trucks op kenteken gezet, wat toen een marktaandeel van zestien procent vertegenwoordigde.  

Mercedes-Benz en MAN
Mercedes-Benz volgt op de vierde plaats met 1047 truckregistraties, wat een marktaandeel van dertien procent betekent. Van dat andere Duitse merk, MAN, werden 891 nieuwe trucks op kenteken gezet; een marktaandeel van elf procent.

Iveco en Renault
Hekkensluiters Iveco en Renault laten nog veel lagere cijfers zien. Iveco had 328 nieuwe truckregistraties, (vier procent), en Renault slechts 240, (drie procent).     

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie