| 12:52 | Bert Mateboer

Steunactie voor familie Poolse chauffeur

Een steunactie voor de familie van de Poolse chauffeur Lukasz Urban heeft reeds meer dan 180.000 euro opgebracht.

Urban was de chauffeur die omkwam tijdens een worsteling met de Tunesische terrorist die zijn vrachtauto kaapte voor de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

Onverwacht resultaat

De crowdfundingsactie is opgezet door de Engelse chauffeur Dave Duncan. ,,Ik kende Lukasz niet,” vertelt Duncan op de website GoFundMe, ,,maar ik ben  geschokt door zijn verhaal. Ik leef mee met zijn familie. Als collega-chauffeur wil ik hen helpen. Vandaar dat ik om donaties vraag.” Duncan had gehoopt dat zijn actie een paar honderd euro zou opleveren; dat de teller inmiddels op meer dan 180.000 euro staat, had hij absoluut niet verwacht.

Duitse onderscheiding

In Duitsland is ook een petitie opgezet waarin de Duitse president wordt verzocht aan de Poolse chauffeur Lukasz Urban het grootkruis van verdienste toe te kennen. Uit een autopsie is gebleken dat de Pool nog leefde toen de terrorist op de mensen op de kerstmarkt inreed. Volgens het Duitse blad Bild heeft Urban geprobeerd de losgeslagen Tunesiër het stuur uit handen te nemen, maar is hij daarbij verschillende keren gestoken met een mes. Familie van de Poolse chauffeur heeft gezegd dat Urban door de talrijke messteken nauwelijks nog herkenbaar was.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie