Miikristja
| 10:53 | Robert Servaas

Schmitz Cargobull koeltrailer voor Mikristja

Het met drie trucks rijdende internationale transportbedrijf Mikristja heeft onlangs een nieuwe Schmitz Cargobull S.KO trailer in gebruik genomen. De koeltrailer heeft een onmiskenbaar kleurrijk en opvallend uiterlijk en is geleverd door Midland Trucks uit Woerden.

Mikristja is de naam van een bedrijf dat wordt gerund door het chauffeursechtpaar Desiree en Raymon Bron. Zij werken vanuit Sappemeer en voeren ritten uit naar Scandinavië, Zuid Frankrijk en  naar andere delen van Europa. “We werkten vaak in opdracht van bedrijven die zelf een trailer konden leveren. Vanwege werk van een van onze opdrachtgevers, bleek het het beste om zelf een koeltrailer te bestellen, die we uiteraard in lijn hebben gebracht met het uiterlijk van onze trucks”, legt Desiree Bron uit.

Dubbelbemand
Samen met haar echtgenoot Raymon Bron voert het paar regelmatig ritten uit op het zuiden van Frankrijk. “Dat is zeker niet onze enige bestemming. We hebben ervaring met ritten tot voorbij de poolcirkel”, zegt Desiree Bron, die samen met Raymon nog werk biedt aan nog twee andere chauffeurs. “We verwachten dat de nieuwe trailer voor uiteenlopende bestemmingen ingezet gaat worden. Sinds de ingebruikname is de trailer continu aangekoppeld geweest en stond hij nauwelijks stil. Daarvoor zijn we in tijden als deze natuurlijk dankbaar”, aldus Desiree.

Uitrusting
Bij die uitrusting horen natuurlijk naast de dubbele verdamper ook de Rotos-assen van Schmitz Cargobull. De tweede verdamper is wat verder naar voren aangebracht aan het plafond van de trailer. “Daardoor blijft de koude lucht langer in de trailer, zeker wanneer we het tussenschot goed hebben aangebracht.” Met behulp van dit gordijn annex tussenschot kan de laadruimte in compartimenten worden verdeeld met verschillende temperaturen. “Dat kan ik nu allemaal zelf doen, en dat gaat me beter af dan met een verplaatsbare tussenwand”, zegt Desiree.

“Verder zorgen we ervoor dat de achterkant van de trailer er netjes uit ziet en aan alle veiligheidseisen voldoet. Chauffeurs krijgen van ons een redelijke standaard truck, maar mogen hem wel wat persoonlijker maken. Op die manier ontstaan onze combinaties met de uitstraling die we allemaal waarderen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie