Scania YETD 2010-winnaar krijgt truck
| 14:25 | Truckstar Redactie

Scania YETD 2010-winnaar krijgt truck

Andreas Söderström, de winnaar van Scania’s Young European Truck Driver-competitie, ontving onlangs zijn prijs: een geheel naar eigen wens opgebouwde Scania R620.

Andreas mocht bij wijze van uitzondering meebouwen aan de truck in de Scaniafabriek in Södertälje, afgelopen maart. “Maar weinig mensen krijgen de kans om mee te helpen de cabine op het chassis te zetten”, zegt een zeer trotse Andreas.

Vijf jaar onderhoud
Andreas krijgt de opvallend gespoten truck met haakarm-systeem met een onderhoudscontract voor vijf jaar en een jaar lang verzekering van Scania.

De truck werd na aflevering gelijk in gebruik genomen, en bewees haar eerste diensten bij asfalterings-werkzaamheden. Andreas: “We moesten zien, en zeker weten dat het haakarmsysteem goed werkte.”

Compagnon
Andreas runt samen met zijn vader het familiebedrijf. Na de finale van de YETD werd hij namelijk compagnon van zijn vader. “Het was het juiste moment hiervoor”, zegt Göran Söderström, vader van Andreas.

De periode direct na de YETD-finale was hectisch. Andreas moest de volgende dag gewoon weer aan het werk, asfalt afleveren. “Het was een fantastisch gevoel om Europa’s beste jonge chauffeur te zijn. Maar als je je eigen bedrijf hebt, is het direct weer full speed ahead met werken!”


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie