sandstra
| 11:41 | Arjan Olsthoorn

Sandstra neemt eerste nieuwe model Volvo FH16 in gebruik

Sandstra Handel en Transport heeft het eerste nieuwe model Volvo FH16 in gebruik genomen. De 650 6×4 bakwagen met 15 tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan is geleverd door LVS Trucks.

De truck wordt hoofdzakelijk ingezet voor het transport van houtsnippers en bermgras. De goede ervaringen die het bedrijf heeft met de eerdere Volvo FH16 en Volvo Trucks-dealer LVS Trucks, waren belangrijke redenen om voor deze configuratie te kiezen. Het bedrijf van eigenaar Tom Sandstra uit Bolsward heeft twee hoofdactiviteiten. “Voor een vaste opdrachtgever leveren wij biobrandstoffen aan onder andere biocentrales, kippenboeren en tuinders. Dat gaat voornamelijk om houtsnippers. Daarnaast rijden we in deze periode van het jaar veel bermgras voor een opdrachtgever die dat maait voor Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten,” vertelt Sandstra.

‘Over alles is nagedacht’

Sandstra Handel en Transport zet sinds kort het nieuwste model Volvo FH16 in. “Het nieuwe model is echt een prachtige truck”, zegt Sandstra. “Je ziet dat over alles is nagedacht. De truck heeft een fraaie stroomlijn en in de cabine valt het nieuwe, digitale dashboard op. Het is modern en super de luxe afgewerkt. Onze truck heeft ook een secundair display waar camerabeelden op te zien zijn. Dankzij de camera aan de passagierszijde kan de chauffeur de hele zijkant van de truck zien.”

Krachtige truck

Tom Sandstra begon zes jaar geleden zijn eigen bedrijf met één truck. “Inmiddels hebben we drie trucks, waarvan nu twee Volvo’s FH16. Dat zijn prachtige en krachtige trucks. Op de cabine van onze nieuwe truck staat de tekst ‘Tougher than the rest’ en dat is helemaal van toepassing op de FH16. We rijden veel in zand en op bospaden en onverhard terrein. Met de 6×4-asconfiguratie kunnen we overal zonder problemen komen.”

sandstra bolsward

De nieuwe Volvo FH16 van Sandstra in actie.

Adaptief grootlicht is een andere functie die Sandstra in positieve zin opvalt. “Je moet het jezelf met werken makkelijk maken. Met adaptief grootlicht kun je altijd met grootlicht rijden: de verlichting past zich automatisch aan tegenliggers en voertuigen die voor je rijden aan. Ideaal omdat je je als chauffeur zo helemaal kunt concentreren op het rijden.” De chauffeur heeft verder de beschikking over het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering en Work Remote. Sandstra: “Daarmee kan hij allerlei functies bedienen terwijl hij op de autolaadkraan zit, zoals de verlichting en de PTO. Ook kan hij continu de aslasten aflezen, zodat hij tijdens het laden en lossen niet om de haverklap van de kraan af hoeft om dat te controleren.”

‘Uitstekend geholpen’

De service van LVS Trucks is een andere reden om voor Volvo-trucks te kiezen. “Bij de aanschaf van de nieuwe truck zijn we uitstekend geholpen, onder meer met een uitgebreide aflevertraining. Ook zorgden ze voor een soepele samenwerking met P. de Haan, die de opbouw en de autolaadkraan heeft overgezet van de oude naar de nieuwe truck.”

Onderhoud van de truck laten ze ook doen door de dealer. “Het is belangrijk dat je op de werkplaats kunt terugvallen en bij LVS Trucks is dat het geval. Ik kan me goed herinneren dat er een keer op een zaterdag een probleem was met een van onze Volvo’s dat we graag voor de start van de nieuwe werkweek verholpen wilden hebben. LVS heeft het onderdeel dat nodig was met een taxi op laten halen bij het distributiecentrum van Volvo Trucks in Gent, België. Zondagmiddag kon ik de truck weer ophalen. Dát is pas service.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie