| 06:55 | Arjan Olsthoorn

Renault opent orderboek voor elektrische E-Tech T en C trucks

Renault Trucks kondigt de opening van pre-orders aan voor de Renault Trucks E-Tech T en C. Deze vrachtwagens zijn respectievelijk bestemd voor regionaal transport en constructie. Deze nieuwe 100% elektrische trucks van 44 ton worden geproduceerd in de fabriek van de fabrikant in Bourg-en-Bresse.

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu beschikbaar voor pre-order bij de Renault Trucks-dealers in Europa. Transporteurs die een 100% elektrische vrachtwagen uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste beschikbare productieslots reserveren. De productie van de E-Tech T en C start eind 2023 in de Franse fabriek.

Actieradius

De elektrische Renaults besteld worden met twee of drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen tot 490 kW. Zo kan er voldaan worden aan de talrijke eisen van het regionale transport en de (stedelijke) constructie. Er is een ruime keuze aan tractieaccus: de Renault Trucks E-Tech T en C kunnen worden uitgerust met vier tot zes lithium-ion accu’s met een vermogen van 390 tot 540 kWh. De accu’s kunnen volledig worden opgeladen via wisselstroom tot 43 kW of via gelijkstroom tot 250 kW. Deze trucks kunnen tot 300 km afleggen met één lading en tot 500 km met een tussenliggende oplaadsessie van een uur (250 kW). De accucellen en -modules worden geleverd door Samsung SDI en ze worden geassembleerd in Gent.

Lees ook: Elektrische MAN kolkenzuiger voor Veluwenkamp

PTO en wielbasis

De elektrische vrachtwagens kunnen worden uitgerust met drie soorten PTO’s: elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. De E-Tech trucks kunnen worden besteld als 4×2 en 6×2 trekkers, met een Sleeper Cab en een wielbasis van 3.900 mm. Als bakwagen uitvoering zijn ze verkrijgbaar als 4×2, 6×2 en 8×4 tridem. Tevens is er dan de keuze uit een korte of lange cabine en keuze uit elf wielbasissen, variërend van 3.900 tot 6.700 mm.

Onderhoudscontract

Voor een probleemloze werking en optimale prestaties beschikken de modellen over een compleet aanbod aan services. Zij kunnen met name profiteren van het voorspellende onderhoudscontract Start & Drive Predict. Dat controleert de conditie van de accu’s en slijtageonderdelen, voorkomt onverwachte stilstand van het voertuig en maakt het mogelijk de onderhoudswerkzaamheden te groeperen en te optimaliseren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie