Protest tegen Oostblok-concurrentie
| 11:20 | Truckstar Redactie

Protest tegen Oostblok-concurrentie

Op 28 april houden de VERN en Owner Drivers United een internationale protestbijeenkomst tegen de oneerlijke Oostblok-concurrentie.

De protestbijeenkomst wordt gehouden bij Truckstop Kaai 730 te Antwerpen. Er zijn sprekers uitgenodigd uit verschillende landen. Zo zal de Belgische staatssecretaris Crombez spreken, het Nederlandse SP-Kamerlid Paul Ulenbelt, VERN-voorzitter Klaas de Waardt, en andere sprekers uit Duitsland, Denemarken en België.

Er komen chauffeurs uit Nederland, België, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Ook jij kan aanschuiven en erbij zijn.

Duidelijk doel
De bijeenkomst begint om 14:00 uur en het doel is duidelijk. “West-Europa wordt overspoeld met Oost-Europese chauffeurs, die meestal via oneigenlijke constructies rijden”, zo schrijft de organisatie in een pamflet. “Waardoor onze bedrijven met haar chauffeurs failliet gaan.”

Bovendien rijden veel Oost-Europese onverzekerd rond, zonder APK, en zijn veel Oost-Europese chauffeurs slecht opgeleid en onprofessioneel. In combinatie met hun lage lonen kapen de Oostblokkers veel West-Europees werk weg. Ze rijden tegen prijzen waar West-Europese transporteurs niet voor kunnen werken. Aan al deze praktijken moet een einde komen. Het is de bedoeling dat de bijeenkomst een stap in die richting zet.

Kijk ook op: Chauffeurstoekomst.nl.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie