| 17:23 | Truckstar Redactie

Politie zoekt chauffeur

De politie is op zoek naar een chauffeur en getuigen van een dodelijk ongeval dat op 23 februari plaatsvond op de A28 bij Harderwijk.

Op die vroege donderdagochtend botste een vrachtwagen op een stilstaande personenauto met daarin een 28-jarige automobilist uit Rijnsburg. De chauffeur, een 42-jarige man uit Nijkerk, heeft nog geprobeerd de auto te ontwijken door naar de linkerstrook te sturen, maar kon een botsing niet voorkomen.

Bestuurder overleden
De personenauto kwam door de klap op de kop in een sloot terecht naast de A28. De bestuurder werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht waar hij diezelfde middag aan zijn verwondingen is overleden. Het ongeval gebeurde om 6:15 uur, vlakvoor de afslag Harderwijk/Ermelo in de richting van Zwolle.

Nog een ongeluk
Uit sporenonderzoek van de politie is echter gebleken dat enkele momenten voor dit ongeluk een ander ongeluk moet zijn gebeurd. De personenauto was zeer waarschijnlijk dwars op de rechterrijstrook stil komen te staan nadat hij tegen de achterkant van een andere vrachtwagen was aangereden.

Wat de oorzaak van deze eerste aanrijding is geweest, is niet bekend. Ook is niet bekend of het een vrachtwagen met of zonder oplegger is geweest waar de automobilist tegenaan is gebotst. Het is mogelijk dat de bestuurder van deze vrachtwagen niets heeft gemerkt.

Niet alleen voor de politie, maar ook voor alle betrokkenen en nabestaanden, is het van groot belang om de toedracht van beide aanrijdingen goed in kaart te kunnen brengen. Om deze reden zoekt de politie dringend contact met de nog onbekende vrachtwagenchauffeur, betrokken bij de eerste aanrijding, en met getuigen.

Ben jij die chauffeur? Of heb jij gezien wat er op de vroege ochtend van 23 februari gebeurd is, bel dan met de politie Noord- en Oost-Gelderland via telefoonnummer: 0900-8844.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie