Opnieuw illegalen uit truck gehaald
| 16:58 | Truckstar Redactie

Opnieuw illegalen uit truck gehaald

Er zijn opnieuw illegalen uit een truck gehaald met bestemming Groot-Brittannië.

Zes Irakese mannen en één Iraanse man hadden zich verstopt in een Poolse truck geladen met voedingsmiddelen voor Croydon in Zuid-Londen.

Terwijl de chauffeur in Duinkerken op de boot stond te wachten werd zijn truck er op goed geluk tussenuit gepikt door Britse douane-beambten. De zeven illegalen werden snel gevonden en vervolgens overgedragen aan de Franse autoriteiten.

Max 2.000 pond boete per illegaal
De chauffeur kan een boete van 2.000 pond per gevonden illegaal krijgen als blijkt dat hij geen maatregelen genomen had om illegalen te weren van zijn truck. Zijn baas kan daarbovenop dezelfde boete krijgen.

Een ander risico is dat de lading besmet wordt en onleverbaar raakt door de illegalen, bijvoorbeeld wanneer zij hun behoefte doen tussen de pallets.

Klik hier om te lezen wat de UK Border Agency verstaat onder goede maatregelen die je als chauffeur en transportbedrijf kunt treffen om illegalen buiten boord te houden.

Foto: In de buurt van de Noord-Franse havens Calais, Duinkerken en Cherbourg, kun je als chauffeur beter nergens meer stoppen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie