Nijman Zeetank kiest voor lichte Scania's
| 13:45 | Marco Bloem

Nijman Zeetank kiest voor lichte Scania’s

Achttien lichtgewicht Scania R410 trekkers bij Nijman/Zeetank

Een laag eigen gewicht is belangrijk bij de aanschaf van een trekker voor tanktransport. Om die reden kocht Nijman/Zeetank onlangs achttien nieuwe Scania R410 trekkers met een eigen gewicht van slechts 6925 kilogram (inclusief voor 90 procent gevulde dieseltanks). 

Nijman koos onder andere voor de Scania R410 vanwege positieve praktijkervaringen en gunstige verbruikscijfers in perstestesten.

Gewichtsbesparing

De trekkers bereiken hun lage eigengewicht door gebruik te maken van aluminium luchtketels, een vierbalgs luchtgeveerde achteras in combinatie met een 7 in plaats van 8 millimeter staaldikte van het chassis, een speciale koppelschotel, alumium velgen en Michelin X One XDN2 trekas banden met enkele montage. Nijman/Zeetank rijdt zowel nationaal als internationaal met zwaar geladen glas- en bulktransport combinaties. In de chemie wordt gebruikelijk per ton betaald, dus hoe lager het gewicht van het voertuig, hoe meer betaald lading er mee kan per rit. 

Op het gebied van glastransport kan met speciale trailers ruim 25 ton nettogewicht worden geladen. De Scania vestiging in Hoogvliet leverde de voertuigen af en reparatie en onderhoud is ook bij deze vestiging in contractvorm afgesloten. 

Nijman Zeetank kiest voor lichte Scania's

Foto: Achttien nieuwe trekkers bij Nijman, allemaal in Euro 6 uitvoering 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie