Nieuwe Actros nu al gespot
| 16:26 | Truckstar Redactie

Nieuwe Actros nu al gespot

Een oplettende Truckstar-lezer spotte deze week de nieuwe Actros op de A15: een indrukwekkende verschijning.

Truckstar-lezer Erwin Ackermans reed op maandagmiddag nietsvermoedend in de file op de A15 in de Botlek. Totdat zijn blik viel op de scherpe lijnen van de voorkant van de nieuwe Actros in zijn binnenspiegel. En dat terwijl de officiële Nederlandse onthulling pas plaatsvindt tijdens het Truckstar Festival!

Erwin maakte direct een aantal foto’s met zijn telefoon, en omdat het verkeer op een goed moment helemaal stilstond, stapte hij even uit.

Fuel-test
Erwin vertelt: “Ik heb nog wel heel kort met de chauffeur gesproken. Ze waren met twee trucks bezig met een fuel-test: tienduizend kilometer rijden van Rotterdam naar Polen heen en weer.”

“Ik heb helaas geen interieurfoto’s kunnen maken, maar de chauffeur vond het verder allemaal geen probleem en heeft zelfs heel even het verkeer opgehouden zodat ik snel even een foto kon maken van het front.” 

In één ruk door
“Ik heb hem gevraagd of hij misschien nog ergens ging rusten maar helaas. Hij ging in één ruk door richting de Duitse grens. Ik ga de Actros proberen te bewonderen op het Truckstar Festival.”

Record Run
De fuel-test werd gereden met drie Actros-types: een 1844 Euro 5 van de huidige generatie, een nieuwe Actros 1845 in Euro 5-uitvoering en een nieuwe Actros 1845 in Euro 6-uitvoering. Dit was de auto die Erwin gezien heeft.

Euro 5 het zuinigst
De drie trucks reden tienduizend kilometer op het traject van Rotterdam naar Stettin in Polen, en weer terug. Uit de verbruiks-resultaten blijkt dat de nieuwe Actros in Euro 5-uitvoering het zuinigste heeft gelopen met een verbruik van 25,1 liter diesel per honderd kilometer.

De Euro 6-Actros had een verbruik van 25,9 liter per honderd kilometer en de oude Actros kwam op 27,7 liter uit.

Daarnaast lag ook het AdBlue-verbruik een stuk lager bij de nieuwe Actrossen. De Euro 5-uitvoering slurpte 1,1 liter per honderd kilometer op, De Euro 6-uitvoering 0,86 liter; terwijl de oude Actros 1,55 liter verbruikte.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie