opleidingsbudget
| 11:10 | Arjan Olsthoorn

Meer werknemers in logistieke sector gebruiken opleidingsbudget

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is trots dat steeds meer werknemers in transport en logistiek gebruik maken van opleidingssubsidies. In 2023 staat de teller op meer dan 3.000 werknemers.

In totaal zijn er sinds het begin van de subsidie in 2019 ruim 13.000 aanvragen binnengekomen. Met de opleidingssubsidies wil de sector bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. De toename van het aantal aanvragen in 2023 past in een landelijke trend: steeds meer mensen investeren in hun eigen kennis en kunde. Jezelf blijven ontwikkelen is een menselijke behoefte. En ook werkgevers leggen steeds meer de nadruk op de ontwikkeling van personeel. Met de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om werknemers te behouden voor de sector.

Meer uit jezelf halen

STL: “Iedere dag spreken we werknemers die stil staan bij hun ontwikkeling en met een opleiding of training zichzelf willen verdiepen of verbreden in hun kennis en kunde. Dat zijn prachtige gesprekken. Het geeft ook aan dat de sector continu in beweging is”. Het opleidingsbudget kan worden ingezet om je binnen je vakgebied of branche te ontwikkelen. Bijvoorbeeld om mentorchauffeur te worden, een vreemde taal te leren, om beter met collega’s of klanten te kunnen communiceren, of je digitale vaardigheden te verbeteren.

Ook in 2024 heeft het SOOB-bestuur, in overleg met STL, de begroting goedgekeurd en is er weer voor alle werknemers opleidingsbudget. Het persoonlijk opleidingsbudget bedraagt maximaal 2.500 euro per werknemer. Dit kan worden ingezet voor een opleiding, training of cursus. Voor meer informatie en de voorwaarden ga naar de website van STL.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie