MAN verwacht hogere winst 2014
| 10:49 | Korneel Luth

MAN verwacht hogere winst 2014

MAN heeft het jaar 2013 met winst afgesloten maar verwacht voor 2014 een veel hogere winst.

MAN Truck & Bus heeft de cijfers over 2013 bekend gemaakt. De truckbouwer uit München verkocht wereldwijd 140.333 voertuigen. Vooral de opmaat naar het Euro 6-tijdperk in Europa deed MAN goed. Maar ook in Zuid-Amerika deed MAN goede zaken.

MAN Truck & Bus liet een order intake ter waarde van 9,3 miljard euro zien en draaide een omzet van 9,1 miljard euro. MAN Latin America voegde daar een order intake ter waarde van 3 miljard euro aan toe en had een omzet van 3 miljard. In Europa en Zuid-Amerika steeg de omzet met drie procent.

Winst moet naar 800 miljoen euro

Bij elkaar leverde dat de ‘Commercial Vehicles’-tak van het bedrijf een winst op van 458 miljoen euro. Maar die winst moet volgen jaar een stuk hoger uitvallen, zo verwacht Anders Nielsen, de Zweedse CEO van MAN: “We hebben manieren gevonden om de winst naar 800 miljoen euro per jaar te tillen, en daar zijn we duidelijk naartoe onderweg.”

Of Nielsen daarbij doelde op verdere samenwerking met Scania is niet bekend. Eerder werd duidelijk dat moederbedrijf Volkswagen de vrachtwagen-ambities nog niet waarmaakt. Daarnaast zou Volkswagen Scania in zijn geheel willen inlijven.

Foto: MAN-topman Anders Nielsen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie