MAN 49 tons betonmixer
| 15:50 | Truckstar Redactie

MAN 49 tons betonmixer

Van der Kamp Beton nam onlangs een dikke vijf-assige MAN TGS betonmixer in gebruik.

Het is de eerste MAN die bij Van der Kamp komt te rijden, overigens voor de vestiging in Amersfoort.

Gerard Lindeboom is Transportleider bij Van der Kamp en baseerde de keus voor MAN op goede ervaringen bij zijn vorige werkgever. “Het is een fijne auto die goed bij dit werk past”, aldus Lindeboom.

Diverse opties
“Toen de vervangingsvraag naar voren kwam, omdat meerdere oudere voertuigen niet meer aan de huidige milieueisen voldeden, is er naar de diverse opties gekeken. In de afgelopen 35 jaar is hier altijd met eenzelfde merk gereden. En naar volle tevredenheid, laat ik dat er gelijk bij zeggen! Maar het leek ook tijd om er eens een ander merk naast te zetten”, zegt Lindeboom. 

Hij vervolgt: “Er is gekozen voor een vijfasser, omdat wij daar een 15 kuubs Stetter mixer op kwijt kunnen binnen de geldende aslasten. Na de toevoeging van de Wierda sleepas heeft deze auto een GVW van 49 ton. Door deze sturend te maken kun je met deze auto ook in smallere straten en op krappe bouwterreinen beter uit de voeten dan met de trekker-mixeroplegger combinaties die hier ook rijden. Ander voordeel is dat je met deze auto de maximale hoeveelheid vloeibaar beton en Gyvlon (vloeimortel voor vloeren in de afbouw) kunt vervoeren.”

2 Reacties
  1. Wat een apart verhaal. Tot gister reed in een MAN 5-Asser , en tot in de binnenstad van delft met geen enkel probleem. En daar konden de trailers écht niet komen. Dus mijn ervaring is compleet diametraal tov van de (fictieve) ervaring van ( fake???) fuzzzz. MAW… fuzzz je liegt dat je barst

  2. dat je met een vijfasser beter uit de voeten kunt op bepaalde bouwplaatsen als met een oplegger klopt niet .
    ik rijd met een oplegger mixer en kan overal waar een vijfasser komt ook komen.
    alleen als er voor weinig draairuimte is kan het zeldzaam niet uit maar dat geld ook voor de vijfasser.
    soms kan ik er zelfs wel komen en een vijfasser niet .
    daarbij moet ik wel zeggen dat mijn eerste en laatste as op de oplegger beide gestuurd zijn

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie