Zwaar & Speciaal Transport Special 2022
| 11:28 | Arjan Olsthoorn

Zwaar & Speciaal Transport Special 2022

Bij Truckstar editie 13 ontvangen onze abonnees de tweede special van dit jaar: de Zwaar & Speciaal Transport Special. Maar liefst 100 pagina’s met transporten vol brede, hoge, lange of zware ladingen, in binnen- en buitenland. Heb je geen abonnement op Truckstar en krijg je daarom de Special niet automatisch in de bus, kijk dan hieronder voor een tipje van de sluier. Wil je Truckstar nummer 13 én de Special kopen, spoed je dan nu naar de winkel. Maar uiteraard is de Zwaar & Special Transport Special ook online te bestellen. In dat geval krijg je hem thuisgestuurd. En wil je echt niets missen, word dan abonnee. Bekijk hier een uitgebreide preview van Truckstar 13.

Steeds hoger en zwaarder

Windmolens zijn tegenwoordig aan bijna elke skyline te zien. Dat varieert van een enkele kleine molen tot complete  windparken die bestaan uit meer dan honderd windmolens. Tegelijk met de ontwikkeling van de molens zijn de veranderingen in het transport ervan heel snel gegaan.

Windmolentransport

Fraaie start

Mark Mud is een relatief onbekende naam in de wereld van het zwaartransport. Hij is nog maar kort actief, maar wel met een prachtige, doelgerichte combinatie: een Scania 660S 8×4 voorzien van een Broshuis 2-bed-4-dieplader.

Mark Mud

Giga-turbine door de Elzas

Een transport met een lengte van 110 meter, een breedte van 7,5 meter en een gewicht van 380 ton: kan dat kloppen? Truckstar-medewerker Nino Blitz kreeg een tip over dit transport en ging poolshoogte nemen.

Scales

Routine met een buuuuuuuuis

Op maandagmorgen komt Rob Claassens met zijn combinatie aanrijden alsof er een heel gewoon klusje op het programma staat. In de hal van Machinefabriek A. van Hattum in Vlissingen ligt echter een buis van maar liefst 38 meter te wachten op transport.

E. Lafeber