| 11:14 | Robert Servaas

Truckstar 3/2019

Vooruit, om het af te leren zullen we maar zeggen, bibberen we nog even lekker na. Tenslotte staat maart nog maar net voor de deur. Daarom gaan we op pad met Van Dijken naar het hoge noorden en rukken we uit met de strooi- en veegploeg van steunpunt Baarn van Rijkswaterstaat. En terwijl wij in Nederland die twee centimeter sneeuw flink aanpakken, hangen boven de poolcirkel de ijspegels bij William aan de spatlappen. Daar is de winter van een iets andere orde, dat mag duidelijk zijn. Ook van een compleet andere orde – zeg maar wanorde – is het optreden van de Belgische en Franse politie ten opzichte van onze chauffeurs bij wegblokkades door ‘gele hesjes’. We spraken een aantal chauffeurs die het geweld aan den lijve ondervonden. Naast al deze kou en narigheid hebben we onze lezers gelukkig ook nog veel moois te bieden, zoals de vierassige Mercedes-Benz Arocs waarmee Willem van Zoeren bouwmaterialen bezorgd. En wat te denken van de bijzondere DAF TB163, een klassieker uit het topsegment van de verhuisindustrie. Dit en nog veel meer vind je in de nieuwste Truckstar die nu in de winkel ligt. Wil je Truckstar liever thuisgestuurd krijgen? Dat kan door hem nu online te bestellen. Maar wil je echt niets missen, word dan abonnee – dan vind je Truckstar voortaan gewoon in de brievenbus en hoef je niets meer te missen!

Genieten van kou en duisternis

In de winter naar het noorden van Noorwegen. Dan rijd je vooral in het donker, maar wat ís het mooi. Met wat mazzel zie je zelfs het noorderlicht. Pas wel op als het gaat dooien, want dan kan het gemeen glad worden.

Graag een maatje meer

Sommige mannen houden van een maatje meer. Zoals Bas van Ooijen. Bij hem in het bedrijf is hij de enige die lange en zware transporten doet. ‘In de kantine kan ik er met niemand over praten’, zegt hij.

Amerongen Arocs

Willem van Zoeren rijdt met bouwmaterialen voor Amerongen Transport. Met zijn laadkraan zwiept hij ze ervan af of juist op. En met zijn Arocs is hij dikke maatjes: ‘Wat stuurt die auto lekker licht en kort!’.

Bas houdt het op Renault

Niet iedere chauffeur loopt direct weg met het merk, maar Bas van Herk is jaren trouwe klant van Renault. Inmiddels heeft hij zijn vijfde gekocht. Om dat te vieren, heeft hij iets bijzonders van zijn nieuwe T gemaakt.

Gele hesjes voeren oorlog

De protestacties van de ‘gele hesjes’ hebben al meerdere mensenlevens gekost. In Visé kwam een actievoerder onder de wielen van een Nederlander. Zonder opzet, want de chauffeur werd ernstig bedreigd. In paniek gaf hij gas…

In de watten gelegd

Verhuizen kun je op veel manieren, maar een verhuizing met de DAF TB163 was toch wel de top op dat gebied. Pure luxe, anders kun je het niet omschrijven. Door het comfort en de rijeigenschappen was het een feest ermee onderweg te zijn, aldus Rinus de Graaf, die er alles van weet. Net als van klassieke verhuiswagens.