| 08:02 | Arjan Olsthoorn

Truckstar 11/2019

Ook al ligt de zomer alweer een seizoen achter ons, hij blijkt nog lang niet vergeten. Want tijdens die hete dagen ging er volgens landbouwminister Schouten heel wat mis in het veetransport. Maar volgens de sector ging het juist heel goed. In dit nummer een reconstructie. En hoewel we de echte hitte liever achter ons laten, is er uiteraard niets mis met een fijne zonnige rit naar het zuiden. In deze Truckstar deel 2 van een mooie rit naar Kreta. En daar blijft het niet bij. Ook een ouderwetse ‘Truckstar rijdt ’m zelf’ staat op het menu. Dit keer voorafgegaan door een treinrit die waarschijnlijk door de organisatie Animal Rights als ‘mishandeling’ gekwalificeerd zou worden.

Zo bezien verlopen de ritten van Hugo voor Top Carrier heel wat relaxter. Hij weet zelfs tussen de werkzaamheden door zijn truck in topconditie te houden. Niet alleen de DAF van Hugo is overigens een blikvangertje. De Volvo tankcombinatie van Bas van Wingerden – uitgevoerd in sjiek grijs en glanzend chroom, mag ook gezien worden. Van een heel andere orde is dan weer de betonmixer van ABC Mortel, die, vermomd als enorme champagnefles menigeen achterom doet kijken.
Naast de verre ritten en de mooie trucks schuwen we de bijzondere realiteit van alledag uiteraard niet. Zo maken we kennis met de vaders en zoons bij K. Overdevest Transport, portretteren we de tweeling Marian en Anita Kusters – samen chauffeur op een DAF 95 XF met twee miljoen kilometer op de teller en nemen we een duik in de toekomst met een praktijktest van de Scania G410 LNG. Dit en nog veel meer vind je in Truckstar nummer 11. Kijk voor een uitgebreide preview hieronder of – nog beter – koop nu de Truckstar online, dan krijg je hem automatisch thuisgestuurd. Maar wil je echt niets te kort komen, word dan abonnee – dan vind je Truckstar voortaan gewoon in de brievenbus en hoef je niets meer te missen!

Cruisen naar Kreta – deel 2

De spoedklus met twee aggregaten naar Kreta heeft heel wat voeten in de aarde. In Truckstar nr 10 stopten we bij de overtocht naar Kreta. In het laatste deel van dit tweeluik ontaardt een relaxte tocht over het mooie eiland in een spannende bergtocht, waarbij we met kunst en vliegwerk een scherpe bocht door moeten zien te komen.

Truckstar rijdt ‘m zelf

Met de trein door Zwitserland is geen aanrader, maar de rit door Noord-Italië met een DAF van FarmTrans doet dat leed snel vergeten. Alhoewel het wel aanpoten was met zes losadressen in Italie, drie laadadressen en een terugrit over de Brenner. Deze rijdt ‘m zelf verliep weliswaar wel plezierig, maar kon beslist geen plezierritje genoemd worden.

De mooiste van morgen

Tijdens het laatste Truckstar Festival stond de DAF van Top Carrier te glimmen op de showstraat, waar hij veel goedkeurende blikken mocht ontvangen. Maar het liefst zou Hugo Haarselhorst op de mooiste truck van Nederland rijden. En dus poetst hij nog even door, wie weet levert hem dat volgend jaar extra punten op …

Een familiebedrijf, maar dan anders

Overdevest Transport is niet alleen een ‘gewoon’ familiebedrijf, zo een waarbij meerdere familieleden werkzaam zijn in het transportbedrijf van de naamgever. Nee, bij Overdevest gaat het verder. Het is zogezegd een familiebedrijf-plus. Hier gaat het ‘zo vader zo zoon’ maar liefst zes, nee zeven keer op.

Altijd in de feestbubbels

Verse mortel in een champagnefles: bij ABC in Meppel houden ze wel van een grapje. Want naast deze champagne truck rijden er meer bijzondere betonmixers rond, waaronder eentje waarvan de trommel lijkt op een enorme Flipje Tiel-fles. Maar deze is de mooiste, aldus Arjan Olde over zijn Iveco.