Kuehne+Nagel
| 08:40 | Arjan Olsthoorn

Kuehne+Nagel kiest vier Iveco’s S-Way’s op LNG

Als logistiek dienstverlener van wereldformaat weet Kuehne+Nagel als geen ander hoe belangrijk het is om bij te dragen aan de vergroening van de transportwereld. Met de komst van vier nieuwe Iveco S-Way’s op LNG zet Kuehne+Nagel een volgende stap.

De nieuwe trucks gaan rijden op vloeibaar aardgas en zijn uitgerust met 460 pk sterke 12,9 liter Cursor 13 motor. Deze is gecombineerd met een 12-traps Hi-Tronix geautomatiseerde transmissie.

Actieradius

De S-Way’s zijn voorzien van de grootst mogelijke tankcombinatie, links en rechts van het chassis bevindt zich een lange tank met een inhoud van 540 kilo LNG. Hiermee wordt de grootste actieradius in de markt behaald van maar liefst 1.600 kilometer. Brigade heeft een camerasysteem voorzien op de S-Way’s zodat de chauffeurs nog meer zicht hebben rondom het voertuig.

De olieverversingsintervallen bedragen 90.000 km en specifieke gascomponenten van de aardgasmotor zijn aangepast voor het minimaliseren van de onderhoudskosten. De overlangse, compacte en lichte 3-wegkatalysator draagt bij aan het behalen van de strengste emissienormen en zorgt tegelijkertijd voor een laag geluidsniveau. Dit systeem vereist geen additieven, geen roetfilter of geparkeerde regeneratie, zodat ook hier weinig onderhoud nodig is.

Kuehne+Nagel

Milieuzone

Voertuigen op gas voldoen ruimschoots aan de huidige en toekomstige uitstootnormen en mogen vrij milieuzones in. Door hun lage geluidsniveau zijn nachtelijke leveringen ook mogelijk. Dankzij de stille werking, met slechts 71dB(A) Piek Quiet Truck in Silent Mode, kunnen de Iveco S-Way’s van Kuehne+Nagel toegang krijgen tot de stadscentra.

Verder zijn de S-Way’s van Kuehne+Nagel uitgerust met een anti-stationair functie die langdurig stationair draaien tegengaat door de motor automatisch af te zetten wanneer dat kan, Iveco Hi-Cruise GPS-rijvoorspelling en Fleet Mode & Eco Fleet voor een maximale brandstofefficiëntie.

Connectiviteit

Met de Iveco S-Way’s profiteert Kuehne+Nagel van maximale connectiviteit. De connectiviteit van de Iveco S-Way helpt de bestuurder om moeiteloos en efficiënt te werken. Daarnaast ondersteunt het de fleetmanager door het optimaliseren van de uptime, efficiëntie en Total Cost of Ownership van het voertuig. Kuehne+Nagel gaat de voertuigen inzetten voor groupage diensten in Europa, met name in Duitsland. Met de LNG-trucks betalen zij door de Maut-vrijstelling in Duitsland geen tolheffing.

Iveco S-Way LNG

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie