Bezoek ons langste viaduct
| 15:56 | Truckstar Redactie

Infrastructuurfonds ‘geen grabbelton’

Branche-organisaties TLN en EVO zijn onaangenaam verrast dat het kabinet heeft besloten 250 miljoen euro te halen uit het infrastructuurfonds.

Het kabinet kwam tot die beslissing, en aanpassing van het regeerakkoord om de onrust weg te nemen die was ontstaan over de zorgpremies.

TLN en EVO vinden het een erg makkelijke oplossing om zomaar een hand geld uit het infrastructuurfonds te halen. Dit moet geen grabbelton worden om steeds de plooien tussen de coalitiepartijen glad te strijken. Investeringen in de bereikbaarheid zijn van essentieel belang voor de versterking van de Nederlandse economie, zo pleiten de organisaties.

Overigens wordt er in 2013 bijna tien miljard euro geïnvesteerd in onze infrastructuur. Hiermee worden onder andere verdere wegverbredingen gerealiseerd en komt Nederland steeds meer terug in beweging.

Bovendien zijn de investeringen in wegenbouw bijzonder gunstig voor het transport, vooral in het vervoer van bouwmaterialen en het grondverzet. Transportbedrijven in die business hebben het momenteel zwaar. Elke euro die de overheid in infrastructuur investeert is daarom welkom. Een ander enorm voordeel van verbrede wegen is minder vertraging door files, en dus minder verlies van kostbare rijtijd.

Foto: De A5 Westrandweg bij Amsterdam in aanbouw (ANP).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie