Nordic Trophy 2023
| 10:25 | Arjan Olsthoorn

‘Indy’ wint de Nordic Trophy 2023

Op zaterdag werd de 43e editie van de Nordic Trophy gehouden op het Trailer Trucking Festival in Mantorp Park, Zweden. De winnaar was de Scania 660S van Müller uit Zwitserland. De combinatie is volledig gehuld in special paint in het thema van Indiana Jones.

Dit is pas de tweede keer in de geschiedenis van de Nordic Trophy dat de overwinning naar een auto buiten Scandinavië gaat. Op het Profile Truckstar Festival viel de combinatie ook al in de prijzen. Daar werd ‘Indy’ derde in de categorie Special Paint.

“Dit is absoluut ongelooflijk! Het is altijd een droom van me geweest om de Nordic Trophy te winnen en nu sta ik hier als winnaar, het is moeilijk te beschrijven,” vertelt eigenaar Franz Müller aan het Zweedse Trailer.

Prijspakker

Frans Müller vierde de overwinning van de Nordic Trophy op zaterdagavond met zijn team. De combinatie is een bijzonder opvallende en avontuurlijke truck met een flinke dosis filmnostalgie. Zowel het publiek als de jury waren enthousiast over de truck. De opvallende combinatie werd vijfde in de Challenger-klasse, de eerste prijs in de categorie trekker met trailer won, de prijs voor het beste spuitwerk won, tweede werd in de categorie niet-Scandinavische Truck, de derde prijs kreeg voor het beste interieur en ook de lichtshow op vrijdagavond won.

Indiana Jones

Frans Müller uit het Zwitserse Ermensee heeft de Nordic Trophy 2023 gewonnen. Hij won de prestigieuze wedstrijd met zijn Scania 660S ‘Indy’.

Henrik Guldager uit Denemarken, die dichtbij zijn achtste titel kwam, moest genoegen nemen met de tweede plek met zijn Volvo FH500 in retrostijl. Een moderne versie van de auto, een Volvo F12, waarmee hij in 1985 de Nordic Trophy won. “Ik ben erg blij met de reacties die de auto dit weekend heeft gekregen,” vertelde een blije Guldager kort na de prijsuitreiking aan Trailer.

Derde in de Nordic Trophy was de winnaar van vorig jaar, Juha Ristimaa uit Finland, met zijn ‘Iceman’ Scania 650S trekker met trailer. Juha Ristimaa, die de Nordic Trophy in totaal zeven keer heeft gewonnen, kreeg ook de ereprijs ‘Sture Bergendahl Memorial 2023’ van Trailer.

Publieksprijs

In de Challenger-klasse kreeg Simon Lundman uit Piteå de meeste stemmen van het publiek en werd hij eerste met zijn nieuwe special build in grijs en zwart ‘No Time to Die’ Volvo FH460 met kraan voor het transport van slachtafval.

Simon Lundman

Het team van Lundmans uit Piteå viert hun overwinning.

Het Trailer Trucking Festival met Nordic Trophy werd dit jaar voor de twintigste keer in deze hoedanigheid gehouden. Ondanks de aanhoudende regen werd het evenement in Mantorp Park bezocht door 13.873 vrachtwagenliefhebbers.

Bron: Trailer
Foto’s: Cruus/Trailer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie