Emons
| 07:59 | Rik Werner

Honderd Mercedessen and still counting

De Emons Group heeft honderd Mercedessen van de types Actros 1842 LS en 1843 LS in ontvangst mogen nemen. Daar blijft het niet bij, want er komen er nog 39, zo meldt het internationaal opererende familiebedrijf uit Milsbeek.

Emons Cargo gebruikt de nieuwe Actros 1842 LS trucks, uitgerust met StreamSpace-cabine, in combinatie met 2WIN double deck trailers voor het vervoer van pallets en onverpakt vlakglas.

Efficiëntie

De dubbeldek trailers maken het mogelijk om iedere rit 54, in plaats van de standaard 33, europallets mee te nemen. ,,Onze 2WIN combinaties kunnen net zoveel pallets vervoeren als een Eurocombi. Er is voor onze dubbeldektrailer echter geen vergunning nodig”, zegt directeur Daan Emons.

Glasbinnenlader

De Actros 1843 LS Loaders met StreamSpace-cabine worden ingezet met de ELT ++ glastrailer, een glasbinnenlader die de Emons Group zelf heeft ontworpen. ,, Om zoveel mogelijk te kunnen vervoeren, proberen we het gewicht van de combinatie laag te houden. Uiteraard zonder in te boeten aan comfort voor de chauffeur. Alles bij elkaar opgeteld, sloot de Mercedes-Benz Actros het beste aan op deze eisen en wensen”, zegt Emons.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie