Grote transportfusie
| 14:42 | Truckstar Redactie

Grote transportfusie

Drie bekende Nederlandse transportbedrijven hebben aangekondigd te willen fuseren. Het zijn A-ware Logistics, AB-Groep en HeuvelTrans-Tiel.

Het nieuwe bedrijf zal gespecialiseerd zijn in het koel- en aardappelentransport, en het wagenpark zal uit ruim achthonderd trucks bestaan. Hiermee wordt dit één van de grootste transportbedrijven van Nederland. De bedrijven verwachten geen personeel te hoeven ontslaan als gevolg van de fusie.

Nog dit jaar een feit
De fusie is inmiddels voorgelegd aan de ondernemingsraden, en aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Deze instantie moet goedkeuring verlenen. Nog dit jaar zou de fusie formeel een feit moeten zijn.

Wellicht geen nieuwe naam
Of het nieuwe bedrijf een geheel nieuwe naam krijgt, valt te bezien. Hier moet nog een beslissing over genomen worden, vertelt Adriaan Vis, algemeen directeur bij A-ware Services.

“Het nieuwe bedrijf gaat functioneren onder de paraplu van A-ware”, zegt Vis. Maar daarmee is het niet gezegd dat dit ook de naam wordt: “Wellicht blijven de namen van de drie huidige bedrijven in stand. Dat hangt ook af van de NMa-procedure”, aldus Vis.

Gebundelde krachten
Met gebundelde krachten hopen de transporteurs in ieder geval beter te kunnen concurreren. “Om het voortbestaan van onze activiteiten te waarborgen ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbinnen dat mogelijk is”, aldus Johan van den Heuvel, directeur van HeuvelTrans-Tiel.

De AB-Groep heeft al een aantal overnames achter de rug. Eerder was de naam AB Texel. In 2007 nam het Scheerders Transport over. Daarna werd in 2008 Sikkema Knollema overgenomen, gevolgd door de Britse aardappelvervoerder John M. Allan in 2010.

A-ware Logistics is de logistieke poot van Anker Kaas. In 2009 werd dit een zelfstandig transportbedrijf.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie