Groeneveld introduceert Greensight
| 18:42 | Truckstar Redactie

Groeneveld introduceert Greensight

Nieuwe serie camera’s uitvoerig getest op Dakartrucks.

Met een laatste ‘keiharde praktijktest’ op de Dakartrucks van team Petronas De Rooy en het VEKA MAN team is volgens Groeneveld een reeks uitgebreide veldtesten succesvol afgerond.

De nieuwe CMOS-kleurencamera zorgt in combinatie met een high-resolution monitor voor een perfect beeld, ook bij sterke lichtinval, in het donker of bij slecht weer, aldus Groeneveld.

Diverse toepassingen
De camera is leverbaar met zichthoeven van 104 of 116 graden en met normaal of gespiegeld beeld. Daarbij valt te denken aan front- of zijzicht- en achteruitrijcamera’s op trucks en bussen.

Omdat Greensight-producten over heel de wereld onder de meest zware omstandigheden worden toegepast, zoals grondverzet of mijnbouw, voldoet de nieuwe camera aan alle denkbare CE, DIN en EMC-normen. Daarnaast is de camera ook voor ADR-toepassingen gecertificeerd.

De nieuwe camera kan ook gecombineerd worden met andere Groeneveld producten, zoals het Greensight ultrasoon akoestisch veiligheidssysteem. Dat waarschuwt voor mensen of objecten die zich te dicht bij het voertuig bevinden. Op de Greensight monitor kunnen maximaal vier camera’s worden aangesloten, die geheel onafhankelijk kunnen worden aangestuurd, bijvoorbeeld via de richtingaanwijzer, het achteruitrijsignaal en de snelheidsmeter. 

 


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie