Groeiend chauffeurstekort Amerika
| 15:33 | Truckstar Redactie

Groeiend chauffeurstekort Amerika

In Amerika heeft een groeiend chauffeurstekort het wegtransport steeds verder in zijn greep.

Brancheorganisatie the American Trucking Association (ATA) maakt zich grote zorgen: “Gemiddeld moet het transport jaarlijks 100.000 nieuwe chauffeurs aantrekken om aan de vraag naar personeel te kunnen voldoen”, zegt Bob Costello van de ATA.

Momenteel is er al een chauffeurstekort dat geschat wordt op 20.000 tot 25.000 chauffeurs. “Het tekort is in toenemende mate verontrustend en het kan nog veel erger worden”, zegt Costello.

Natuurlijke uitstroom en groei economie
Het tekort wordt veroorzaakt door de natuurlijke uitstroom van chauffeurs die met pensioen gaan of een andere baan vinden, maar ook door de langzaam aantrekkende Amerikaanse economie.

Het probleem zal echter verergerd worden door op handen zijnde veranderingen in de Amerikaanse rust- en rijtijden en een nieuw programma van de federale overheid waarbij chauffeurs en transporteurs beter in de gaten gehouden zullen worden.

Ook in Canada is er een nijpend chauffeurstekort. Verschillende Nederlandse chauffeurs hebben inmiddels al de stap gemaakt en zijn geëmigreerd.

2 Reacties
  1. ik zit al een tijd te denken om naar amerika te emigreren en daar als chauffeur aan de slag te gaan.
    helaas krijg ik het niet voor elkaar om iemand, een bedrijf of instantie te vinden die mij daarmee kan helpen.
    iemand hier die mij daarmee kan helpen?
    mvg

  2. Ik zie een gat in de markt voor al die mallefide uitzendbureautjes, die hier in Nederland in een flitsende Toyota Yaris, gevuld met strakke dames, rond rijden. In plaats dat je vanuit Warschau, Poznan of Praag met je Renault Traffic richting het westen gaat rijden, plak je gewoon PL op een toestel van Easy Jet en schiet je die gediplomeerde truckers????? af richting Washington. Het leven kan zo simpel zijn….. Toch?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie