| 08:05 | Arjan Olsthoorn

GP Joule bestelt 100 Nikola Tre waterstoftrucks

GP Joule, een energieleverancier uit het Duitse Reussenkoege, heeft een intentieverklaring getekend voor de afname van 100 Nikola Tre waterstoftrucks.

Dertig van de eerste 100 Nikola Tre’s zullen naar verwachting in 2024 aan GP Joule worden geleverd. Daarna volgt de levering van de resterende 70 voertuigen in 2025, met de mogelijkheid voor GP Joule om ze aan te schaffen via GATE – Green & Advanced Transport Ecosystem, het all-inclusive verhuurmodel voor elektrische vrachtwagens van Iveco Group. Iveco zal de essentiële onderhouds- en servicefuncties leveren.

GP Joule zal de 100 Nikola trucks ter beschikking stellen aan haar klanten in transport en logistiek. De bestelling is afhankelijk van GP Joule’s succesvolle aanvraag voor KsNI-financiering, het Duitse programma ter ondersteuning van de aanschaf van voertuigen met alternatieve, klimaatvriendelijke aandrijving. Bovendien zijn GP Joule en Iveco Group overeengekomen om vanaf 2026 extra waterstoftrucks op de Europese markt te brengen. Het bedrijf zal hen voorzien van 100% groene waterstof in hun netwerk van waterstoftankstations.

‘Een voorbeeld’

“Dit is een voorbeeld van hoe de Nikola Tre klanten verder kan ondersteunen in hun overgang naar zero-emissie. Enkele jaren eerder dan andere OEM’s. Dat helpt om het doel van het koolstofvrij maken van de transportsector te bereiken,” aldus Michael Lohscheller, President en CEO van Nikola Corporation

Andre Steinau, algemeen directeur van GP Joule Hydrogen: “100% hernieuwbare energie voor iedereen, dat is wat ons drijft. Samen met Nikola en Iveco bieden we onze klanten alle componenten voor klimaatneutraal zwaar transport uit één bron: van de productie en aankoop van groene waterstof tot de waterstoftankstations en de brandstofceltrucks en -service die aan hun behoeften voldoen. Dit is de gemakkelijke instap in emissievrij vrachtvervoer.”

Lees ook: Nikola presenteert elektrische Tre

“We zijn erg blij met de keuze van GP Joule en dat we met deze overeenkomst, dankzij ons innovatieve GATE-verhuurmodel, waterstofmobiliteit naar klanten in Duitsland brengen. Op deze manier boeken we vooruitgang in de decarbonisatie van het vrachtvervoer over de weg. GATE richt zich op de behoeften van klanten van zowel batterij- als waterstof-brandstofcel elektriIvsche bedrijfsvoertuigen. In eerste instantie zal het zowel de merken Iveco als Nikola bedienen. Deze overeenkomst is een kans om te beginnen met het aanbieden van onze uitgebreide service op basis van een pay-per-use formule. Dit geeft klanten toegang tot de aandrijving van morgen,” licht Simone Olivati, President Financial Services van Iveco Group toe.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie