Goede tijden voor Amerikaanse eigenrijders
| 15:50 | Korneel Luth

Goede tijden voor Amerikaanse eigenrijders

Het gaat Amerikaanse owner-operators voor de wind.

Terwijl de marges voor eigenrijders in West-Europa reeds lange tijd flinterdun zijn, hangt de vlag er in Amerika heel anders bij. Daar lijkt de transportmarkt gezond en profiteren momenteel eigenrijders sterk van een toenemende transportvraag.

Flatbed-operators

Vooral owner-operators die met een flatbed-trailer rijden doen goede zaken. Hun netto-inkomen lag in 2014 boven de 60.000 dollar – meer dan 53.000 euro. Het gemiddelde netto-inkomen voor alle eigenrijders (reefers, dryvans, containers, tankers, etc), lag in 2014 iets boven 56.000 dollar – 49.500 euro. Dit is zeven procent boven het gemiddelde jaarinkomen van 2013.

Dat meldt ons Amerikaanse zusterblad Overdrive op haar website, gebaseerd op gegevens van transport-accountantsfirma ATBS.

De lagere dieselprijzen zijn eveneens verantwoordelijk voor de hogere inkomens van eigenrijders. Maar een sterke vervoersvraag en een nijpend chauffeurstekort spelen ook mee.

Goede tijden voor Amerikaanse eigenrijders
Eigenrijders zijn flexibel en hun diensten zijn momenteel erg gewild bij verladers in Amerika. 

In Truckstar 04/2015, die op 19 maart uitkomt, gaan we dieper in op de positie van de Nederlandse eigenrijder. Dit nummer wordt een eigenrijders-special.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
  1. En dat noemen jullie voor de wind gaan? Ik had afgelopen jaar een inkomen van ruim $72.000 en een tax return van $7800 en ik rij gewoon reefers en ben iedere week thuis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie