Profielfoto - Eric
| 12:23 | Truckstar Redactie

Go & Stop: gegarandeerd spektakel!

Een bekende opwarmer van het Truckstar Festival is de Go & Stop Truckrace.

Zowel op zaterdag- als zondagochtend is het rook, herrie en verbrand rubber wat de klok staat. En natuurlijk proberen de coureurs van deze racemonsters dat ene paaltje net wél om te tikken en die andere twee netjes te laten staan. En het publiek? Dat ziet misschien wel het liefst de roekeloze coureurs die hun remmen even niet of te laat vinden en de paaltjes door de lucht laten vliegen! 

Deelnemers Mooiste Truck Verkiezing 2014
Rian van Koeveringe in actie

Opleving

Truckracing kent de laatste jaren weer een opleving na een periode waarin niet of nauwelijks activiteiten werden georganiseerd. Deze verdienste is voor het grootste deel op de naam te schrijven van Promotion Truckracing Holland (PTH). Simon Voorhout, in het dagelijks leven ontwerper van keukens en kasten en daarnaast actief bij PTH, staat vandaag naast Willy Oosterhuis en voorziet de races van kundig commentaar. “Naast het Truckstar Festival hebben we nog vier races in binnen- en buitenland. Een prachtig resultaat na jaren waarin helemaal niets werd georganiseerd”.

Profielfoto - pb
Rook, rubber en herrie!

Trucksport

Iets verderop, dicht bij de plek waar het gebeurt, staat Truckstar medewerker Oscar Hoogendoorn. Als geen ander kent hij de trucksport en het roemrijke verleden hiervan. “Vroeger raceten we niet met aangepaste auto’s, maar gewoon met werkauto’s”, vertelt hij tussen de herrie door. Dat dit een compleet andere tijd was, bevestigen zijn anekdotes van fotograven óp de baan en bijna-aanrijdingen tussen trucks en filmploegen.

Profielfoto - stekeltje
Truckracekenner Oscar Hoogendoorn 

Tussenstand

Inmiddels heeft de laatste racetruck de paaltjes aangetikt en kan de tussenstand worden opgemaakt:

01. Jan van Holland       
02. Frans Smit            
03. Heinz Werner Lenz
04. Marco Donk       
05. Jos Scholten      
06. Rody Smit         
07. Rian van Koeveringe
08. Cees Zandbergen    
09. Erwin Klein Nagelvoort
10. Bjorn Tijhuis       
11. Herbert Wittenberg

Morgenochtend om 10.00 uur vindt het vervolg van de Go & Stop plaats. Wat het weer doet, weten we niet, maar één ding is zeker: dit onderdeel staat garant voor spektakel!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie