müller
| 13:57 | Arjan Olsthoorn

Flinke order: 79 MAN trucks voor Müller Fresh Food Logistics

Familiebedrijf Müller Fresh Food Logistics uit Holten heeft een order geplaatst voor de levering van 75 MAN TGX trekkers en 4 bakwagens. De trucks worden grotendeels in de loop van dit jaar geleverd en een aantal in het eerste kwartaal 2022.

Onlangs werden de eerste trucks van de nieuwe generatie afgeleverd bij de vestiging in Lekkerkerk.

Positief over MAN

De vloot van Müller Fresh Food Logistics omvat in totaal 380 eigen trucks, waarvan een groot deel van het merk MAN is. Het bedrijf heeft vestigingen in Holten, Lekkerkerk, Roelofarendsveen, Nijkerk, Rotterdam en het Tsjechische Cheb. De trucks worden voor alle vestigingen geleverd door MAN Trucks dealer Roordink Bedrijfswagens in Barneveld.

Directeur Anton Müller over zijn keuze voor MAN: “Wij zijn van huis uit klant bij Roordink en onze ervaringen zijn zodanig positief dat wij zaken met ze doen voor al onze vestigingen. Onderhoud en reparatie voeren we in principe zelf uit, maar daarbij worden we actief ondersteund door de lokale MAN dealers. Zo worden onze eigen monteurs bijvoorbeeld opgeleid voor deze nieuwe generatie trucks van MAN.”

Compleet uitgerust

Müller koos voor zowel het binnenlandse als het internationale werk voor het topmodel van MAN met de grootste cabine: de GX uitvoering. Compleet met twee bedden, bestuurdersstoel met lendensteun, schouderaanpassing en verwarming. Maar ook climatronic klimaatregeling, elektrisch glazen kanteldak en ruitenwissers met regensensor. Natuurlijk mag de automatische rijlichtschakeling met lichtsensor en grootlichtassistent niet ontbreken. Tevens zijn de trucks uitgerust met een digitaal dashboard met SmartSelect infotainmentbediening. De MAN trucks zijn opvallend compleet uitgeruste trucks voor een grote vloot.

muller

Müller: “Voor ons is de tevredenheid bij chauffeurs erg belangrijk. Wij zijn van mening dat onze chauffeurs op een zo comfortabele mogelijke wijze hun werk moeten kunnen doen. Veel chauffeurs overnachten drie tot vijf nachten per week in de truck, en dan wil je dat ze het naar de zin hebben. Om die reden hebben we bijvoorbeeld ook gekozen voor het uitgebreide audiopakket met navigatie. Verder zijn de trucks uitgerust met de standaard veiligheidsvoorzieningen die MAN aanbiedt.”

Aflevercursus

De trucks zijn voorzien van de nieuwste generatie van de D26 krachtbron met Euro 6 D 470 pk. Voorzien van cruise control ACC stop-and-go, Idle Speed Driving en EfficientRoll.

Bij de aflevering van de trucks zijn de chauffeurs uitvoerig geïnstrueerd over de nieuwe MAN trucks met al hun geavanceerde systemen. In kleine sessies worden de chauffeurs bijgepraat over de trucks en alle noviteiten. De chauffeurs tonen zich daarbij enthousiast over het comfort in de nieuwe generatie MAN. Na een aantal weken ervaring met de trucks krijgen de chauffeurs nog een aflevertraining die meetelt in het kader van de Code 95.

Geconditioneerd transport

Müller Fresh Food Logistics is vooral gespecialiseerd in warehousing en distributie van geconditioneerde levensmiddelen naar de retail, foodservice en industrie. Daarnaast verzorgt Müller een breed scala aan value added logistics activiteiten, opslag en een scala aan value added logistics activiteiten. Verder is Müller Fresh Food Logistics specialist in het vervoer van en naar noordwest Europa en Italië. Vanwege transport van en naar het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf veel ervaring met de nieuwe douaneregels. Daardoor zijn de klanten op die routes ontzorgd. Bij de verschillende vestigingen in Nederland beschikt het bedrijf over in totaal 70.000 vierkante palletplaatsen in geconditioneerde warehouses voor gekoelde, ongekoelde en diepvries levensmiddelen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie