Volta Zero
| 07:30 | Robert Servaas

Europese typegoedkeuring voor elektrische Volta Zero

Volta Trucks heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar serieproductie. Het bedrijf ontving onlangs de Europese typegoedkeuring voor zijn volledig elektrische Volta Zero 16-tons truck.

Dankzij de ECWVTA-certificering (European Community Whole Vehicle Type Approval) kan Volta Trucks de volledig elektrische Volta Zero in serie gaan produceren en verkopen. Dit proces wordt gebruikt om te waarborgen dat alle wegvoertuigen voldoen aan de strenge en relevante milieu-, veiligheidsnormen.

De certificering van de volledig elektrische Volta Zero is nu afgerond omdat de tweede generatie, zogenaamde ‘Production Verification’-prototypes binnenkort aan klanten in heel Europa worden geleverd als onderdeel van een eerste proefproject. Deze vrachtwagens zullen voor langere tijd aan klanten worden uitgeleend. Wagenparkbeheerders kunnen zien hoe de elektrische distributietruck naadloos in hun logistieke activiteiten kan worden geïntegreerd.

Verschillende tests

Om de vereiste accreditatie te verkrijgen, werkte Volta Trucks samen met de experts van ATEEL UK Ltd en ATEEL S.à r.l., een internationale technische dienstverlener, en SNCH, The Société Nationale de Certification et d’Homologation, de Luxemburgse goedkeuringsinstantie die toezicht houdt op de goedkeuring voor internationale UNECE en Europese regelgeving. Deze goedkeuringsinstanties begeleiden de tests en rapporten om de certificering van de Volta Zero veilig te stellen. De truck onderging meerdere systeemtests. Ook zijn individuele componenten zoals remmen, stuurinrichting, verlichting en ramen, en voertuigveiligheidssystemen getest.

De serieproductie Volta Zero’s voor de klanten zullen begin tweede kwartaal 2023 van de band rollen in de productiefaciliteit in Steyr, Oostenrijk. De fabriek is al klaar om te voldoen aan de sterke stijgende vraag van klanten naar volledig elektrische distributietrucks.

‘Enorme mijlpaal’

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks: “De Europese typegoedkeuring is een enorme mijlpaal voor Volta Trucks en in onze missie om stadscentra veiliger en schoner te maken. We hebben vanaf het begin een volledig nieuw voertuig ontwikkeld. Dat we deze tests zo snel hebben volbracht is het bewijs voor het goede werk van onze engineering- en ontwikkelingsteams. We zijn nu helemaal klaar voor de start van de serieproductie. Deze gaat plaatsvinden in onze productiefaciliteit in Steyr, Oostenrijk. Daarna gaan we trucks afleveren aan klanten en echt starten met het uitvoeren van onze missie.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie