Einde goedkope boetes Polen
| 11:41 | Truckstar Redactie

Einde goedkope boetes Polen

Er komt wellicht een einde aan sterk gereduceerde boetetariefen voor Oost-Europese chauffeurs.

Het Openbaar Ministerie bevestigde op 7 mei dat het de boeterichtlijnen nog eens tegen het licht zal houden. Aanleiding was een boete van 1.900 euro voor een Nederlandse chauffeur.

Deze boete werd ingetrokken omdat de chauffeur naar de rechter stapte en kon aantonen dat een Poolse collega voor hetzelfde vergrijp een boete van slechts 250 euro kreeg. Beide chauffeurs beschikten niet over de juiste documentatie bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Het Openbaar Ministerie eiste vervolgens 250 euro boete voor de Nederlandse chauffeur, maar de rechter vond 100 euro redelijker aangezien de chauffeur ook al kosten had gemaakt om de oorspronkelijke boete van 1.900 aan te vechten.

Schokkend
De oneerlijkheid van deze boeteverschillen is schokkend. Het is te hopen dat hier snel een einde aan komt, zeker omdat het veiligheidsdenken bij veel van onze Oost-Europese chauffeurs op een laag pitje staat. Met zeer lage boetes voor overtredingen komt er weinig verandering in hun veiligheidsmentaliteit. 

Bron: Spits  –  Foto: Met het vervoer van gevaarlijke stoffen moet je niet alleen de juiste uitrusting bij je hebben en je borden openklappen; je hebt ook de juiste gevarenkaart nodig. (ANP)

1 Reactie
  1. Discriminatie is dat!!! Ons werk inpikken en ook nog lagere boete’s betalen!!! Zo helpen we Europa wel naar de kl.te! Cabotage verbod weer instellen voor alle oost Europese bedrijven en alle oostblokkers in dienst van Nederlandse bedrijven volgens CAO betalen!! Zoniet gewoon een belachelijk hoge boete geven, dan leren ze er tenminste van!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie