talson
| 08:40 | Robert Servaas

Drie Talson éénassige trailers voor Gering Meubeltransport

Carrosseriebouwer Talson voegde recentelijk éénassige ‘step deck’ meubelopleggers, met een inwendige laadhoogte tot 3055 mm, toe aan de vloot van Gering Meubeltransport.

Met de productlijn ‘Solutioner’, bestaande uit de multifunctionele boxtrailers TGG TAL en TGM TAL, biedt Talson twee basismodellen aan voor het transport van kleding, stukgoed, waardevolle/kwetsbare goederen en muziekinstrumenten. De voor Gering Meubeltransport ontworpen meubeloplegger met een laadhoogte van 3055 mm is het resultaat van uitgebreide ervaring in dit segment.

3055 mm inwendige hoogte

Een oplegger met een inwendige hoogte van 3055 mm en de mogelijkheid om een tweede of derde laadvloer te creëren. Gering Meubeltransporten in Landgraaf heeft drie Talson groot-volumeopleggers met deze eigenschappen in gebruik genomen. Het transportbedrijf heeft inmiddels een order geplaatst voor nog eens drie van deze opleggers.

Het betreft één-assige zogenoemde ‘stepdeck trailers’. Ze zijn voorzien van een zwanehals-constructie waardoor ze een normale koppelhoogte hebben (1200 mm) en – over het grootste deel van de lengte – een laadhoogte van 3055 mm. In het voorste gedeelte van de trailer is de laadhoogte 2655 mm.

Zelfdragende carrosserie

Het bijzondere van Talson trailers is de afwezigheid van een chassis. De trailers zijn zelfdragend, net als bijvoorbeeld een personenauto. Dit verklaart de grote binnenhoogte. Directeur Guido Keybek van Gering: “Wij vervoeren onder andere kasten en banken. De tien centimeter extra laadhoogte (ten opzichte van een trailer met chassis, red.) komt ons goed van pas. Bovendien kunnen we dwarsbalken inhaken in de zijwanden. Hiermee creëren we extra laadvloeren voor goederen die niet stapelbaar zijn.”

En waarom geen lage laadvloer in het voorste gedeelte van de trailer? “Wij vervoeren door heel Europa en maken veel gebruik van charters. Onze trailers moeten aankoppelbaar zijn voor standaard trekkers.” De lage achterzijde maakt het handmatig lossen op straatniveau eenvoudig. Met de luchtvering in de hoogste stand kunnen de trailers tevens aan een laaddock worden geparkeerd.

De eerste indruk van de pas geleverde trailers volgens Keybek: “Stabiel, degelijk, duurzaam.” Overtuigend genoeg voor een bestelling van nog eens drie van deze Talsons die in de loop van 2021 worden geleverd.

Over Talson Trailers
Talson Trailer is marktleider in Europa in de bouw van luchtvrachtopleggers, en een van de toonaangevende producenten van gesloten opleggers. Talson levert aan de industrie producten in het hoogste kwaliteitssegment: innovatieve, flexibele gesloten opleggers met een unieke aluminium structuur. Talsons hoofdkwartier is gevestigd in Venlo. Het aflevercentrum bevindt zich in Goch (D), in het hart van de Europese transportbranche. Er is een tweede productielocatie in Ulm. De grootste productielocatie van Talson bevindt zich in Adapazari.

Over Gering Transport
Internationale Meubeltransporten Gering bv is een familiebedrijf in het Limburgse Landgraaf, actief in het internationaal transport, distributie en opslag van meubelen en matrassen. Het bedrijf is actief in heel Europa en opereert 45 trekkende en 163 getrokken eenheden.

Talson Gering

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie