| 21:05 | Bert Mateboer

Doek valt voor Wismans Transport

Martin Wismans BV uit Venlo, het transportbedrijf dat in het nieuws kwam vanwege het inzetten van Filippijnse chauffeurs, heeft geen transportvergunning meer. Dat meldt dagblad De Limburger.

 

Zonder transportvergunning van de NIWO mag een bedrijf geen transport meer uitvoeren in Nederland. Op overtreding staat een boete van 4300 euro. Martin Wismans had vorig jaar bij het NIWO een communautaire vergunning aangevraagd, maar die werd afgewezen. Daarna had het bedrijf zes weken de tijd om in beroep te gaan. Dat heeft het niet gedaan en daarmee heeft het de vergunning verloren.

 

Verhuurbedrijf Twan Heetkamp, dat verschillende trucks aan Wismans had verhuurd, bevestigde tegenover De Limburger dat de trucks weer zijn ingeleverd. Wismans zou tegen Heetkamp hebben gezegd dat het bedrijf is kapot gemaakt door publicaties in de pers. Toen bekend werd dat Wismans chauffeurs uit de Filippijnen liet rijden op zijn trucks, kwam er een stroom van publicaties op gang, onder andere in De Limburger.  Vakbond FNV deed aangifte bij Justitie vanwege uitbuiting van werknemers en het niet nakomen van de cao.

 

1 Reactie
  1. Door de pers kapot gemaakt??? Volgens mij hebben ze toch zelf die Filippijnse chauffeurs ingezet en niet de pers. En ze waren er echt ik heb ze diverse malen hun inkopen zien doen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie