De Rijke wil tank-divisie afstoten
| 14:15 | Truckstar Redactie

De Rijke wil tank-divisie afstoten

De Rijke, een van de grotere Nederlandse transporteurs, wil haar bulk liquids-divisie in de verkoop zetten.

Tevens wil het bedrijf wellicht de ferry-activiteiten afstoten. Het nieuws is bekend geworden via een nieuwsbrief van vakbond CNV Vakmensen.

De Rijke heeft een email gestuurd aan CNV Vakmensen waarin het bedrijf uitlegt dat de resultaten de laatste jaren stevig onder druk zijn komen te staan, een beeld dat door menige transportdirectie in ons land herkend zal worden.

Gezonde toekomst
Om een gezonde toekomst van het bedrijf te kunnen garanderen, ziet men zich genoodzaakt een aantal drastische stappen te nemen en te overwegen. Het bedrijf wil zich concentreren op, en investeren in logistics en warehousing en werk wat daarbuiten valt afstoten.

Wat betreft de bulk liquids-divisie, daar vallen alle tankcontainers, tanktrailers en de distributie van brandstof onder. Het afstoten van deze divisie, en mogelijk die van de ferry-activiteiten, zal uiteraard gevolgen hebben voor het personeel dat hierin werkzaam is. Maar wat die gevolgen precies zijn, is nog niet duidelijk.

CNV wil duidelijkheid voor personeel
Wel is duidelijk dat CNV Vakmensen onaangenaam verrast is door het nieuws en zo snel mogelijk wil weten wat er gaat gebeuren. De vakbond wil precies weten wat er met de af te stoten divisies gaat gebeuren, en wat de gevolgen zijn voor het personeel. In het gunstigste geval wordt het werk door één of meerdere transporteurs overgenomen, en blijven de huidige banen gewoon behouden. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie