Crash overvallers A2: verkeersinfarct
| 14:35 | Truckstar Redactie

Crash overvallers A2: verkeersinfarct

De A2 is op woensdag bij Knooppunt Deil gedurende de ochtendspits lange tijd afgesloten geweest. Gevolg: een verkeersinfarct.

De politie sloot de weg om 4:00 uur ’s morgens in beide richtingen af voor een technisch onderzoek na een gewapende overval. De A2 is om 10 uur weer opengesteld.

Crash bij Deil
Om 3:00 uur werd in Amsterdam Zuid-Oost een geldtransportbedrijf overvallen. De daders vluchtten via de A2 naar het zuiden in twee auto’s. Eén van die wagens crashte bij Deil en vloog in brand. De daders dwongen vervolgens met hun wapens een nietsvermoedende automobilist tot stoppen en vluchtten met diens auto verder richting Eindhoven.

Bij de crash waren twee auto’s betrokken. Aangezien de auto’s tegen de middengeleider stonden, zag de politie zich genoodzaakt de weg in beide richtingen af te sluiten.

Automatische wapens
De politie achtervolgde de overvallers maar deze wisten in de buurt van Eindhoven te ontkomen nadat ze de politie met automatische wapens beschoten. Daarbij raakte geen agenten gewond, maar de politie zag zich wel gedwongen de achtervolging te staken. De daders zijn vermoedelijk naar het buitenland gevlucht.

Verkeersinfarct
Op de A27, A59, A15, A16 en A2 ontstonden als gevolg van de afsluiting bij Deil lange files. De A15 was overigens ook enige tijd afgesloten. “Je kan wel spreken van een verkeersinfarct”, zei een woordvoerster van de ANWB.

Foto: De afgesloten A2 op woensdagmorgen (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie