Chauffeurs beticht van 'kegel-rage'
| 10:14 | Truckstar Redactie

Chauffeurs beticht van ‘kegel-rage’

De Telegraaf beticht vrachtwagenchauffeurs van het expres aantikken van de oranje pilonnen bij wegwerkzaamheden.

Volgens de wakkere krant “is er onder chauffeurs een rage ontstaan om de oranje kegels, die de wegwerkers moeten beschermen, omver te rijden”.

De Telegraaf schrijft dit in een artikel over het gevaar dat wegwerkers lopen. Ieder uur zouden er twintig bijna-ongelukken plaatsvinden. Het aantal ernstige ongevallen bij werkzaamheden zou zijn opgelopen tot 25. In de meeste gevallen zijn dit automobilisten die op de afzettingen knallen, waarbij ook enkele doden te betreuren zijn.

Verder wordt gesuggereerd dat automobilisten bijna niet meer afremmen voor werkzaamheden en dat ze het rode kruis boven afgezette rijstrook zo lang mogelijk negeren.

KLPD controle
Op dinsdag 29 november controleerde het KLPD op snelheid bij werkzaamheden aan de A12 bij Woerden. Hier gold een snelheidslimiet van 90 kilometer per uur. Bijna zeventig procent van de passerende voertuigen hield zich aan die snelheid.

Snelheidscamera’s hebben een positief effect op de verkeersveiligheid. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzocht onlangs de werking en effecten van snelheidscamera’s. De conclusie van dit rapport is dat er wereldwijd positieve veiligheidseffecten zijn gevonden van de inzet van vaste en mobiele snelheidscamera’s.

Drie recente overzichten van internationale studies geven schattingen van een gemiddelde afname van letselongevallen van ongeveer twintig procent op wegdelen waar camera’s worden ingezet. Ook in Nederland wijst onderzoek op positieve effecten van snelheidscamera’s.

Foto: ANP

2 Reacties
  1. Dit is typische weer een televaag bericht, waarbij er niet gekeken wordt hoe de situatie is. Want een normale chauffeur zou niet op de linkerbaan gaan rijden om de pionnentjes om te rijden. En zoals de foto ook laat zien staan de pionnen redelijk ver op de rechterbaan, wat zou betekenen dat de meeste chauffeurs half op de vluchtstrook gaan rijden.

  2. En ja hoor daar is de telgraaf weer!!! Of is het televaag?
    Maar goed het zou ook kunnen dat de pionnetjes vaak te ver op de weg staan. En daardoor schiet er wel eens ene weg… En per express? Oke zal wel gebeuren maar niet zo als de telegraaf het schrijft. Maar ik krijg wel het idee dat de telegraaf behoorlijk truck onvriendelijk is!!! Maar dat is mijn mening.

    Gegroet!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie