Beveiligde P bij Hazeldonk
| 14:19 | Truckstar Redactie

Beveiligde P bij Hazeldonk

Goed nieuws! Er komt een grote beveiligde truckparking bij de Hazeldonk.

De nieuwe veilige parking komt op het voormalige douaneterrein aan de grens en zal plaats bieden aan maar liefst 250 trucks. Nu kunnen er 160 trucks parkeren.

De grootste en modernste
Het eerste uur parkeren wordt straks gratis. Het terrein wordt de grootste en modernste beveiligde truckparking van de Benelux. Chauffeurscafé Joost zal in aanvulling op de bestaande horeca-activiteiten en truckershop, alle sanitaire voorzieningen aan de parkerende chauffeurs bieden.

Incidenten nemen toe
De grensovergang Hazeldonk is de drukste grensovergang van Nederland. Een goeie, veilige plek om te parkeren is er in de omgeving niet terwijl het aantal incidenten op het gebied van ladingdiefstal en criminaliteit rond vrachtwagens toeneemt.

De gemeente Breda kocht het terrein in 2006 van de staat. Onlangs ondertekenden ondernemer Ton Barten, Dhr van Oosterum van chauffeurscafé Joost en de gemeente Breda een overeenkomst tot samenwerking om de beveiligde truckparking te realiseren. Barten komt uit Breda en heeft sinds februari 2009 met All4Trucks een succesvolle beveiligde truckparking bij Calais in Frankrijk.

Foto: Straks met beveiligde truckparking. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie