Bergingsbedrijf Van Eijck
| 10:30 | Arjan Olsthoorn

Bergingsbedrijf Van Eijck vindt DAF LF ideaal

Een lage instap, een lage laadvloer en de zeer korte draaicirkel maken de DAF LF favoriet voor Van Eijck Mobility BV takel- en bergingsbedrijf in Eindhoven.

Het bedrijf heeft zeven DAF LF 210 plateauwagens ingezet, vijf met een schuifvloer en twee met lepels voor bergingswerkzaamheden. DAF dealer Truckland BV in Eindhoven droeg zorg voor de levering.

‘Nog eens vijf’

“Tijdens de aflevering hebben we direct nog eens vijf DAF LF’s besteld”, stelt Paul van der Burgt. Hij is als manager verantwoordelijk voor materieel en bergingsdiensten bij Van Eijck Mobility. “Dat geeft wel aan hoe tevreden we zijn over de LF. Maar ook over de dealer Truckland en de DAF organisatie die met ons meedenken. Zij passen onderhoud en service bijzonder flexibel in onze  24/7-bedrijfsvoering. Voor ons is dag en nacht paraatheid essentieel.”

Internationaal opererend bergingsbedrijf

Van Eijck Mobility BV is een internationaal opererend bedrijf met een tiental vestigingen in Nederland. Dagelijks worden takel-, bergings- en (internationale) transportdiensten uitgevoerd, inclusief het repatriëren van trucks. De nieuwe DAF LF bergingsvoertuigen worden vooral ingezet voor het bergen en transporteren van gestrande auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen tot 3.500 kg in de provincies Noord-Brabant en Gelderland. Van Eijck is in deze regio’s daarvoor als berger 24/7 bereikbaar.

‘DAF LF past ons perfect’

Van der Burgt: “Voor al onze diensten werken we met 160 voertuigen van verschillende grootte en merken. De DAF LF is aantrekkelijk door de opvallend kleine draaicirkel en de lage instap. De versie met laag chassis waarvoor wij hebben gekozen, is ideaal voor de opbouw met een schuiflaadvloer van Falkom BV uit Tiel. De uitvoeringen met het korte chassis hebben aan de achterzijde de lepel.”

Lees ook: Nieuwe DAF XF voor Van Bakel Transporten

“De lage verbruikscijfers, de betrouwbaarheid en de goede restwaarde van DAF zijn eveneens factoren waardoor we bij de DAF LF zijn uitgekomen. De Total Cost of Ownership (TCO) pakken gewoonweg gunstig uit en als je dan ook kunt rekenen op goede service, die aansluit op onze 24/7 bedrijfsvoering, dan is de keuze snel gemaakt. Het totaalplaatje van de DAF LF past ons perfect.”

DAF LF

Klaas Hobo van Truckland overhandigt de sleutels aan Paul van der Burgt van Van Eijck Mobility.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie