Auto snijdt truck: ravage in België
| 11:36 | Truckstar Redactie

Auto snijdt truck: ravage in België

Een ongeluk en een ravage op de A12 in België nadat een personenwagen een Nederlandse truck sneed, en vol in de remmen ging.

De truck nam een groot deel van het straatmeubilair mee en kantelde, zo bericht de Gazet van Antwerpen.

Snijden en remmen

Het bizarre ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 11 juni op de A12 ter hoogte van de Duvel-brouwerij bij Breendonk. Een automobilist besloot vlak voor een kruispunt van de derde naar de tweede rijstrook te gaan, vlak voor de Nederlandse truck.

Op dat moment sprongen de stoplichten op oranje en besloot de automobilist hard te remmen. Voor de chauffeur was er op dat moment geen houden meer aan.

Hij probeerde zijn truck, geladen met dertig ton bloem, naar rechts te sturen om de auto te ontwijken maar raakte daarbij een terreinwagen, die daardoor een stoplichtportaal omver reed.

De truck walste vervolgens over een hele serie straatmeubilair heen: een praatpaal, een flitspaal, en de kast met elektronica voor de stoplichten. Daarna ging de truck om. De chauffeur kon zelf uit zijn cabine klimmen, maar werd wel naar een ziekenhuis in Reet overgebracht.

Triest voorbeeld

Het ongeluk was totaal te voorkomen geweest, als de automobilist eventjes op de derde baan was gebleven om vervolgens op een normale manier terug naar rechts te gaan. Daarmee is het een triest voorbeeld van hoe sommige automobilisten slechts hun eigen koers volgen en geen idee hebben of willen hebben van anderen om hen heen. De snij- en remactie van de automobilist veroorzaakte veel schade, een klein trauma voor de chauffeur, en eindeloze vertraging voor duizenden Belgische weggebruikers op de wegen tussen Antwerpen en Brussel.

Kijk voor meer foto’s op de website van GVA.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie