Amsterdam verruimt laad- en lostijden
| 14:32 | Truckstar Redactie

Amsterdam verruimt laad- en lostijden

De gemeente Amsterdam is deze week een proef gestart met ruimere venstertijden voor bevoorradend verkeer op de Leidsestraat en Koningsplein.

Praktisch elke gemeente in Nederland hanteert venstertijden voor trucks die de winkels komen bevoorraden. De bedoeling hiervan is om winkelgebieden vrachtwagen-vrij te houden, op enkele uurtjes in de ochtend na.

Opgerekt
Voor de Leidsestraat en het Koningsplein worden deze tijden bij wijze van proef opgerekt tot een tijdsvenster van 07:00 tot 12:00 uur. Dat is twee uur langer in de Leidsestraat en een uur langer op het Koningsplein.

Met de verruiming stelt Amsterdam vervoerders in staat hetzelfde aantal winkels te bevoorraden met een kleiner aantal trucks en bestelwagens.

Schone lucht
Uiteraard komt dit de verkeersveiligheid en bereikbaarheid ten goede, én het milieu. Hier is het Amsterdam grotendeels om te doen, want de stad moet in 2015 voldoen aan zeer strenge Europese normen voor de luchtkwaliteit.

Het verruimen van de venstertijden betekent ook minder stres voor chauffeurs. Tevens kunnen transportbedrijven efficiënter werken. De proef bij het Koningsplein en de Leidsestraat loopt van 1 augustus tot 1 februari 2012. 

Foto: De Leidsestraat in het centrum van Amsterdam (ANP).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie