Alexander Vlaskamp
| 10:48 | Arjan Olsthoorn

Alexander Vlaskamp blijft nog eens vijf jaar aan het roer bij MAN en Traton

Alexander Vlaskamp zal zijn werk als voorzitter van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus en als lid van de Raad van Bestuur van de Traton Group met nog eens vijf jaar voortzetten. De toezichthoudende organen van MAN en Traton hebben zijn contract vervroegd verlengd tot november 2029. De Nederlander is CEO van MAN Truck & Bus sinds eind 2021.

Christian Levin, CEO van de Traton Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van MAN Truck & Bus SE: “Alexander Vlaskamp en zijn team hebben een indrukwekkende ommekeer gerealiseerd bij MAN en het merk terug op de weg naar succes gezet. Dankzij Vlaskamp is MAN ook een belangrijke motor geworden in de Traton Group als het gaat om de overgang naar hernieuwbare brandstoffen en elektrificatie. De nieuwe elektrische vrachtwagen van MAN heeft een zeer succesvolle marktintroductie gevierd.”

MAN heeft onlangs de leiding genomen op de Europese markt voor elektrische stadsbussen. “Onder leiding van Alexander Vlaskamp is MAN een sterke kracht binnen Traton. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking voort te zetten en samen de transformatie van het transport vooruit te stuwen,” aldus Levin.

Carrière

Alexander Vlaskamp is sinds eind november 2021 CEO van MAN Truck & Bus SE en lid van de Raad van Bestuur van Traton. Vlaskamp werkte eerder voor Scania in Duitsland en Oostenrijk als Director After-Sales (2002 tot 2007) en Managing Director (2012 tot 2017). Tussendoor was hij Managing Director bij Scania Polen. In 2017 verhuisde hij naar het hoofdkantoor in Zweden, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor de wereldwijde truckbusiness. Later was hij lid van de Raad van Bestuur voor Sales en Marketing bij Scania.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie