| 11:05 | Angelica van Veen

9 juli

Historic Transport Festival 2023

Na een succesvolle eerste editie organiseert Metropole Classics op 9 juli a.s. voor de tweede keer het Historic Transport Festival. De deuren van het vrachtwagenmuseum staan op 9 juli wagenwijd open maar op het terrein rondom Metropole wordt ook een deel van de eigen collectie klassieke transportmiddelen gepresenteerd. Het gaat hierbij om een uitgebreide verzameling klassieke vrachtwagens, trailers, trekkers, tankwagens, brandweerwagens en nog veel meer. Sommige museumstukken zijn al meer dan 100 jaar oud!

Een unieke verzameling waar de trotse bezitters van een klassiek transportmiddel op aan kunnen sluiten door op 9 juli a.s. met hun eigen klassieke vrachtwagen naar Metropole in Druten te komen. Op het terrein is extra ruimte gereserveerd voor een show paddock waar de eigenaren hun klassieke vrachtwagen aan het publiek kunnen tonen. Bezitters van een klassiek transportmiddel kunnen zich eenvoudig via de website aanmelden en ontvangen tevens een toegangskaart tot het evenement.

Op het ruime evenemententerrein staan naast de klassieke voertuigen verschillende horeca tenten waar de bezoekers een lekker snack of drankje kunnen kopen. Voor de kinderen is er o.a. een leuke stormbaan en een miniatuurbaan met radiografische auto’s. Ook aan entertainment is gedacht. De huisband “Don’t look back” zal nummers uit de jaren zestig spelen en DJ Danny zorgt ervoor dat de bezoekers niet stil kunnen blijven zitten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een spetterend optreden van Nederlandse zanger Frans Duijts.

Het Historic Transport Festival op 9 juli a.s. is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten zijn voor 5 euro per persoon aan te schaffen via de website van Metropole en bieden toegang tot het gehele evenementterrein. Het evenement start om 11:00 uur en wordt met het optreden van Frans Duijts om 18:00 uur muzikaal afgesloten. Het automuseum zal op 9 juli voor het publiek gesloten blijven.

Voor meer informatie, klik hier.
Klik hier om terug te gaan naar de agenda.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie