Winnaars Facebook-actie bekend
| 15:49 | Truckstar Redactie

Actie in de Transport ontvangt veel waardering voor inzet

Meer acties gepland om aandacht te vestigen op transportproblematiek

Chauffeursorganisatie Actie in de Transport (AIDT) hield op dinsdagmorgen 4 juni op verschillende plekken in Nederland langzaamaanacties. Tijdens deze actie reden deelnemende trucks met een snelheid van 60 kilometer per uur over de totale breedte van de snelweg om de aandacht te vestigen op de problematiek rondom sociale dumping in de transportsector. Met de actie wil AIDT duidelijk maken dat veel chauffeurs en transportondernemingen het water aan de lippen staat.

De actie werd gecoördineerd door de Landelijke Eenheid van de politie en uitgevoerd bij Eindhoven over de A67 richting Duitsland, bij Hilversum over de snelweg A1 richting Barneveld, vanaf de grensovergang Elten (A12) richting Arnhem en in Rotterdam vanaf de Waalhaven naar de A15 richting A16. Verdere en hardere acties zullen volgens AIDT de komende weken volgen als er met de problemen niets gedaan wordt door vakbonden en politiek.  Vandaag vergadert de Transportraad in Den Haag. Volgens Actie in de Transport komen daarbij onder andere punten aan bod aangaande rij- en rusttijden, afschaffing van het Code 95 certificaat, verankering van de regelgeving rondom cabotage in de Nederlandse wet en het Franse boetebeleid. 

Actiegroep Actie in de Transport ontstond in februari spontaan op het social media platform Facebook naar aanleiding van het nieuws over het Duits/Letse bedrijf Dinotrans dat Filipijnse vrachtwagenchauffeurs in dienst heeft.

1 Reactie
  1. Minister Schulz heeft na aandringen van de Kamer, tijdens een debat voorafgaand aan de EU transportraad, openheid gegeven over de cabotage regel. Deze regel zal vanaf 1 juli 2013 verankerd worden in de Nederlandse wet en ook in werking treden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie